
Sült túrós nudli, Tokajiban párolt szőlővel
Hozzávalók
- 40 dkg burgonya, héjában megsütve, meghámozva
- 25 dkg félzsíros túró (a házi túró a piacról a legjobb)
- 1 rúd vanília kikapart magja
- porcukor ízlés szerint
- 2 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- kevés liszt, vagy zsemlemorzsa, hogy formázható legyen.
- 1-2 szép fürt érett szőlő, akár fehér és
- vörös vegyesen is.
- 1 dl késői szüretelésű Tokaji
- (szamorodni, vagy aszú is jó)
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. A zsemlemorzsát óvatosan adagoljuk, mert mindig késik kicsit a hatása. A masszát két kanál segítségével tudjuk kiformázni, majd forró olajban süssük meg. A szőlőszemeket vágjuk ketté, a nagyobb magokat vegyük ki. Főzzük a borral maximum egy percig, hogy ne puhuljanak meg teljesen. Egy kevés vízzel kikevert keményítővel sűríthetjük, de ez elhagyható, a nudlik úgyis beszívják majd.
Tálaláskor a kis fánkokat a szőlőraguval kínáljuk
