
Sült tofus quinoa saláta
Szerencsére már nálunk is rengeteg helyen kapható a Dél-Amerikából származó quinoa, amit álgabona lévén gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatnak, ha szeretnék változatosabbá, tápanyagdúsabbá és laktatóbbá tenni salátájukat.
Hozzávalók
2 adaghoz- 12 dkg quinoa
- himalája só
- 1 ek. adalékanyagmentes ételízesítő
- 10 dkg tofu
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 ek. szójaszósz
- 10 dkg koktélparadicsom
- 7 dkg morzsolt csemegekukorica
- 10 dkg konzerv vagy főtt vörösbab
- 3 dkg póréhagyma
- friss fodros petrezselyem
Elkészítés
A quinoát alaposan átmossuk, majd 2,5-szeres mennyiségű sós-ételízesítős vízben puhára főzzük.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a kockára vágott tofut. Amint barnulni kezd minden oldala, hozzáöntjük a szójaszószt, majd addig pirítjuk, amíg teljesen felveszi a folyadékot.
Egy nagy tálban összekeverjük a puhára főtt quinoát a koktélparadicsommal, a kukoricával, a babbal és a karikára vágott póréhagymával.
Külön tányérokban tálaljuk a salátát az elkészült pirított tofuval megszórva, friss petrezselyemmel díszítve.