Sült tejberizs bazsalikomos eperrel

Hozzávalók
- 25 dkg rizs
- 1 liter tej
- 50 dkg eper
- 5 dkg liszt
- 2 tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek cukor
- só
- bazsalikom
- citrom
- vaj
Elkészítés
A tejet kezdjük el lassan melegíteni egy csipet sóval és öntsük bele a rizst. Kevergessük főzés közben. Mikor megfőtt a rizs, édesítsük cukorral és adjuk hozz a hideg vajat is. Majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön.
Az epret daraboljuk fel, szórjuk meg cukorral, facsarjunk rá pár csepp citromlevet és törjük össze villával az epreket. Adjuk hozzá a felaprított friss bazsalikomot és szórjuk meg kevés, frissen őrült borssal. Hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a tejberizs, két evőkanál segítségével szaggassunk belőle galuska formákat. Ezeket fogjuk bepanírozni: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Kevés olvasztott vajban ropogósra sütjük a bepanírozott tejberizst.
