Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült tejberizs bazsalikomos eperrel

Adásban volt: 2016. június 20.
A recepthez tartozó videó
Fűszeres jéghideg eperszósz, kívül roppanós, belül krémes gyümölcsrizzsel.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 50 dkg eper
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek cukor

  • bazsalikom
  • citrom
  • vaj

Elkészítés

A tejet kezdjük el lassan melegíteni egy csipet sóval és öntsük bele a rizst. Kevergessük főzés közben. Mikor megfőtt a rizs, édesítsük cukorral és adjuk hozz a hideg vajat is. Majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy kihűljön.

Az epret daraboljuk fel, szórjuk meg cukorral, facsarjunk rá pár csepp citromlevet és törjük össze villával az epreket. Adjuk hozzá a felaprított friss bazsalikomot és szórjuk meg kevés, frissen őrült borssal. Hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt a tejberizs, két evőkanál segítségével szaggassunk belőle galuska formákat. Ezeket fogjuk bepanírozni: liszt-tojás-zsemlemorzsa. Kevés olvasztott vajban ropogósra sütjük a bepanírozott tejberizst.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tejberizs eperrel

Tejberizs eperrel

Könnyű tavaszi tejberizs, friss fahéjjal.
Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

Süni: turbózzuk fel a reggeli tejberizst!

A középkori lakomák hangulatát idézi ez a nem túl édes, ám annál dekoratívabb édesség.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.