Sült pulykaszárny parmezános krumplipürével és káposztával

Hozzávalók
2 személyre- 1 pulykaszárny
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg savanyú káposzta
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 2 ek méz
- 1 ek szójaszósz
- olívaolaj
- só, bors
- A krumplipüréhez:
- 30 dkg burgonya
- 15 dkg vaj
- 5 dkg parmezán sajt
- ½ dl tejszín
- só
Elkészítés
1. A páchoz egy gép segítségével összeaprítjuk a kakukkfüvet, rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot és az olívaolajat.
2. A tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, vöröshagymát és rá a savanyú káposztát.
3. A pulykaszárnyat feldaraboljuk, a húsosabb részeket megsózzuk és bepácoljuk, majd 1 db csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük a húst. Meglocsoljuk olívaolajjal, fóliával lefedjük és sütőben sütjük 180 fokon min. másfél órát. Az utolsó 30 percben megkenjük mézes szójaszósszal.
4. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, elkeverjük a vajjal, tejszínnel és a reszelt sajttal. A pulykaszárnyat a sült zöldségekkel és a parmezános krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat!

Marton Adrienn receptje
