
Sült puding eperrel
Hozzávalók
6 adag- 20 dkg eper
- 2 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- 1 dl rum
- 1,5 dl habtejszín (30%-os)
Elkészítés
Az epret leöblítjük, és kicsumázzuk. A kettévágott eperszemeket vágott felükkel lefelé 6 kis sütőforma alján elosztjuk.
Egy kis edényben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a rumot, és nagyon alacsony lángon folyamatosan kevergetve könnyű, sima krémet főzünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, a krémhez forgatjuk, majd az egészet a tálkákba rendezett gyümölcsre öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen az igazi!
Előkészítés:15 perc
Sütés: 15 perc
Kalória: 920 kcal / 6 adag, 153 kcal / 1 adag