Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült puding eperrel

A pudingról egy hűvös krém jut eszükbe, és nem egy még melegen kanalazható habkönnyű desszert. Érdemes kipróbálni, mert villámgyorsan elkészül, azonnal fogyasztható és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
2016. április 11.

Hozzávalók

6 adag
  • 20 dkg eper
  • 2 dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 1 dl rum
  • 1,5 dl habtejszín (30%-os)

Elkészítés

Az epret leöblítjük, és kicsumázzuk. A kettévágott eperszemeket vágott felükkel lefelé 6 kis sütőforma alján elosztjuk.
Egy kis edényben elkeverjük a cukrot, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a rumot, és nagyon alacsony lángon folyamatosan kevergetve könnyű, sima krémet főzünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, a krémhez forgatjuk, majd az egészet a tálkákba rendezett gyümölcsre öntjük. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Frissen az igazi!

Előkészítés:15 perc
Sütés: 15 perc
Kalória: 920 kcal / 6 adag, 153 kcal / 1 adag

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gulyásleves

Gulyásleves

Egy klasszikus leves a házias ízek kedvelőinek, hűvös estéken, egy fárasztó hétvégi kirándulás után jól esik egy tányér forró leves, ami ráadásul még finom is.
Zabtejes, epres smoothie

Zabtejes, epres smoothie

Tavasszal az immunrendszert érdemes turbófokozatra kapcsolni – és mi sem segít ebben jobban, mint egy igazán finom és egészséges epres smoothie.
Tavaszi epres muffin

Tavaszi epres muffin

Muffint szinte gyerekjáték sütni, és - mivel szinte bármivel kombinálható -, így könnyen lehet nem csak a kedvünkhöz, hanem az adott évszakhoz is igazodva friss és egészséges alapanyagokból készíteni. Tavasszal például eperrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.