Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült pisztráng

Adásban volt: 2014. július 8.
A recepthez tartozó videó
A pisztráng a legfinomabb halak egyike. Pár karika citrom, némi fokhagyma, egy csokor kapor vagy bármilyen zöld fűszer, húsz perc alatt elkészül, és fantasztikus!
2015. november 16.

Hozzávalók

2 fő
  • 2 egész pisztráng
  • citrom
  • kapor

  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olivaolaj

Elkészítés

Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk.
Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a halak felvágott hasába.
Meglocsoljuk olivaolajjal, majd betesszük a 190 fokos sütőbe 15-20 percre.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pisztráng lecsóágyon

Pisztráng lecsóágyon

A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!