Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült pisztráng

Adásban volt: 2014. július 8.
A recepthez tartozó videó
A pisztráng a legfinomabb halak egyike. Pár karika citrom, némi fokhagyma, egy csokor kapor vagy bármilyen zöld fűszer, húsz perc alatt elkészül, és fantasztikus!
2015. november 16.

Hozzávalók

2 fő
  • 2 egész pisztráng
  • citrom
  • kapor

  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olivaolaj

Elkészítés

Először a pisztrángokról konyhai papírtörlővel leitatjuk a vizet, majd a bőrüket beirdaljuk.
Sózzuk, borsozzuk,majd 3-3 szelet citromot, 3-3 szelet fokhagymát és fél csokor egész kaprot helyezünk a halak felvágott hasába.
Meglocsoljuk olivaolajjal, majd betesszük a 190 fokos sütőbe 15-20 percre.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pisztráng lecsóágyon

Pisztráng lecsóágyon

A különböző paprikák, a krumpli vöröshagymával, fokhagymával, friss kakukkfűvel fűszerezve rögtön körete is a rajta sülő pisztrángnak. Izgalmas, mégis egyszerű étel különleges alkalmakra is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.