
Sült paprikás húsgombóc
Néhány hete betegeskedtem, összeszedtem mindent, amit ilyenkor szokás. Amíg meg voltam fázva, addig örültem, ha bármit meg tudtam enni, de mikor kezdtem gyógyulni, éreztem, hogy valami olyanra van szükségem, ami újra energiát fog adni. Így született meg a gyógyító kápia paprikás, paradicsomos húsgombóc, ami valahol félúton van a töltött paprika felé, de nincs benne semmi felesleges cukor, csak sok zöldség. Igazi kényeztetés.
2015. december 15.
Hozzávalók
- fél kg darált sertéshús
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- fél liter paradicsomlé
- 3 sült kápia paprika, hámozva és magozva
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor zellerzöld (szárak nélkül)
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A húst összekeverem a rizzsel és a tojással, sózom és borsozom. 9-10 részre osztom a húst és gombócokat formálok belőle, hőálló edénybe teszem őket.
A paradicsomlevet ízesítem a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majd ezzel felöntöm a gombócokat. Melléjük teszem a sült paprikát, újhagymát és zellerzöldet és kb. egy óra alatt lefedve készre sütöm a közepes hőfokon égő (~180 fok) sütőben.
Ha kész, kiszedem a gombócokat és a zöldséges paradicsomlevet botmixerrel ízlés szerint simára vagy rusztikusabbra pürésítem.
Tálaláskor a gombóchoz adom a paradicsomos szószt, esetleg egy kis főtt krumplit,
Megosztom barátaimmal
