Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült oldalas sütőtökkel

Szinte szégyellem receptnek hívni, inkább praktika vagy ötlet, de én titkon áldásnak hívom az időtakarékossága miatt.
2016. január 26.

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 1 nagy sütőtök
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 fokhagyma
  • 2 paprika (tv és erős)
  • 1 paradicsom

  • bors
  • babérlevél
  • olívaolaj

Elkészítés

Az oldalast szépen feldolgozom, és egy hőálló tálba vagy tepsibe rakom a felkockázott sütőtökkel, hagymával, fokhagymával, paradicsommal és paprikával.

Én szerettem volna, ha a sütőtök érvényesül, így csak sóval,borssal és kis babérlevéllel ízesítettem, de érdemes friss zöldfűszerekkel, esetleg szerecsendióval kísérletezni.
Meglocsolom olívaolajjal, és pici vizet öntök alá.
Lefóliázom, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöm, majd leveszem a fóliát és 15 percig tovább sütöm.

Kínálhatunk hozzá rizst, vagy frissen sült bodagot.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Savanyított belsőség leves

Savanyított belsőség leves

Különleges, hagyományos recept, a cigány konyhára jellemző belsőségek használatára mutat egy izgalmas alternatívát a savanyított, rizzsel készült leves.
10+1 édes ötlet, hogy mit csinálj a maradék sütőtökkel

10+1 édes ötlet, hogy mit csinálj a maradék sütőtökkel

Ne dobd ki a maradék sütőtököt, még akkor sem, ha csak néhány kanálnyi maradt. Meglepően sok mindent készíthetsz belőle. A házi sütőtökös lattétól kezdve, a bögrés süteményen át mindent megtalálsz ebben a receptgyűjteményben. Szükség lesz még néhány alapanyagra, de a lényeg a sütőtök!
Sütőtökkrém

Sütőtökkrém

Sütőtökkrém kalácsra, zsemlére, reggeli, vendégségre.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.