Sült oldalas birsalmával, grillezett cukkinivel és édesburgonyával

Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 1 babérlevél
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 15 dkg birsalmasajt
- chili
- gyömbér
- Grillezett cukkini és édesburgonya
- 2 cukkini
- 1 édesburgonya
- só
- bors
- olívaolaj
- újhagyma
- dió
Elkészítés
A csontok mentén feldarabolt darabokat előfőzzük: a vizet sózzuk, borsozzuk. Az abáló levet hagymával, fokhagymával és babérlevéllel ízesítjük. A húst is besózzuk és a vízbe tesszük. Lábosban másfél óra, kuktában körülbelül 40 perc alatt puhára főzzük. A birsalmasajtot felkockázzuk. Egy lábasban vizet melegítünk és beleszórjuk. Fokhagymát és gyömbért reszelünk bele, egy chilipaprikával ízesítjük, és beleöntjük a szójaszószt. Addig főzzük, amíg a birsalmasajt fel nem oldódik benne. Egy tálba öntjük a mártás, és beleforgatjuk a készre főtt húsokat, majd egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük a bepácolt húsokat. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Grillezett cukkini és édesburgonya
Az édesburgonyát és a cukkinit felkarikázzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk sóval és borssal. Elrendezzük rajta a zöldségeket. Megkenjük olajjal, és a tetejét is besózzuk, megborsozzuk. 10-15 perc alatt, grillfokozaton készre sütjük. Végül rászórjuk a pirított diót és a felkarikázott újhagymát.