Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült oldalas birsalmával, grillezett cukkinivel és édesburgonyával

Adásban volt: 2015. február 3.
A recepthez tartozó videó
Birsalmamázzal bevont, ragacsos oldalas, sütőben sült cukkinivel és burgonyával.
2016. január 24.

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • 1 babérlevél

  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 15 dkg birsalmasajt
  • chili
  • gyömbér
  • Grillezett cukkini és édesburgonya
  • 2 cukkini
  • 1 édesburgonya

  • bors
  • olívaolaj
  • újhagyma
  • dió

Elkészítés

A csontok mentén feldarabolt darabokat előfőzzük: a vizet sózzuk, borsozzuk. Az abáló levet hagymával, fokhagymával és babérlevéllel ízesítjük. A húst is besózzuk és a vízbe tesszük. Lábosban másfél óra, kuktában körülbelül 40 perc alatt puhára főzzük. A birsalmasajtot felkockázzuk. Egy lábasban vizet melegítünk és beleszórjuk. Fokhagymát és gyömbért reszelünk bele, egy chilipaprikával ízesítjük, és beleöntjük a szójaszószt. Addig főzzük, amíg a birsalmasajt fel nem oldódik benne. Egy tálba öntjük a mártás, és beleforgatjuk a készre főtt húsokat, majd egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük a bepácolt húsokat. 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Grillezett cukkini és édesburgonya 

Az édesburgonyát és a cukkinit felkarikázzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal és megszórjuk sóval és borssal. Elrendezzük rajta a zöldségeket. Megkenjük olajjal, és a tetejét is besózzuk, megborsozzuk. 10-15 perc alatt, grillfokozaton  készre sütjük. Végül rászórjuk a pirított diót és a felkarikázott újhagymát. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.

Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel

Az oldalasok közül az egyik legjobb.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!