Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült nyúlgerinc madeirás gombamártással

Adásban volt: 2017. december 4.
A recepthez tartozó videó
2017. december 4.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg nyúlgerinc filé
  • 10 dkg asiago sajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2-3 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors
  • alufólia

Elkészítés

1. A húsról eltávolítjuk a hártyát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel.

2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

3. Egy alufólián egymás mellé tesszük a bacon csíkokat, keresztben ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük és becsomagoljuk.

4. A burgonyát leszűrjük, krumplinyomón áttörjük és vajjal elkeverjük. Tálalásig melegen tartjuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal.

5. A nyúltekercset felhevített serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként 1-1 percig sütjük, majd 200 fokon 10 percig sütőben sütjük tovább.

6. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük borral és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Steak gombamártással, burgonyachips-szel

Steak gombamártással, burgonyachips-szel

Apáti Bence, az Operaház magántáncosa és egyben a Kismenők zsűritagja egyik kedvenc fogását hozta el az Ízes Életbe. Kitűnő vasárnapi grillezős étel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?