Sült nyúlgerinc madeirás gombamártással

Hozzávalók
4 személyre- 1 kg nyúlgerinc filé
- 10 dkg asiago sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
- 50 dkg vegyes gomba
- 1 dl édes fehérbor
- 2-3 dl tejszín
- friss kakukkfű
- 50 dkg burgonya
- 10 dkg vaj
- olívaolaj
- só, bors
- alufólia
Elkészítés
1. A húsról eltávolítjuk a hártyát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel.
2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
3. Egy alufólián egymás mellé tesszük a bacon csíkokat, keresztben ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük és becsomagoljuk.
4. A burgonyát leszűrjük, krumplinyomón áttörjük és vajjal elkeverjük. Tálalásig melegen tartjuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal.
5. A nyúltekercset felhevített serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként 1-1 percig sütjük, majd 200 fokon 10 percig sütőben sütjük tovább.
6. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük borral és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Jó étvágyat!
