Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült nyúlgerinc madeirás gombamártással

Adásban volt: 2017. december 4.
A recepthez tartozó videó
2017. december 4.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg nyúlgerinc filé
  • 10 dkg asiago sajt
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2-3 dl tejszín
  • friss kakukkfű
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • olívaolaj
  • só, bors
  • alufólia

Elkészítés

1. A húsról eltávolítjuk a hártyát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk kakukkfűvel.

2. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

3. Egy alufólián egymás mellé tesszük a bacon csíkokat, keresztben ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük és becsomagoljuk.

4. A burgonyát leszűrjük, krumplinyomón áttörjük és vajjal elkeverjük. Tálalásig melegen tartjuk, majd összekeverjük a reszelt sajttal.

5. A nyúltekercset felhevített serpenyőben kevés olívaolajon oldalanként 1-1 percig sütjük, majd 200 fokon 10 percig sütőben sütjük tovább.

6. A gombákat nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Felöntjük borral és tejszínnel, majd sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Steak gombamártással, burgonyachips-szel

Steak gombamártással, burgonyachips-szel

Apáti Bence, az Operaház magántáncosa és egyben a Kismenők zsűritagja egyik kedvenc fogását hozta el az Ízes Életbe. Kitűnő vasárnapi grillezős étel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.