Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kelbimbó

Adásban volt: 2014. november 14.
A recepthez tartozó videó
A tökéletes kelbimbóhoz só, bors, olaj és 20 perc sütési idő kell. Igen, ez a három dolog, nem cifrázzuk, csak szeretjük.
2015. december 18.

Hozzávalók

  • 50 dkg kelbimbó
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

A kelbimbót megmossuk, a legkülső héját eltávolítjuk. Félbevágjuk. Uzsonnás zacskóba töltjük, amiben sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Jól összeforgatjuk. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük, és lefelé fordítjuk. 220 fokos sütőben 20 perc alatt sül meg. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gondold újra a kelbimbóval!

Gondold újra a kelbimbóval!

Hálás vagyok a belgáknak a kelbimbóért. Ők voltak ugyanis olyan kedvesek, és kinemesítették ezt a növényt a 19. században, amely egyébként a Földközi-tenger környékéről származik. Nagy jót tettek ezzel az emberiség azon hányadának, akik szeretik a bimbóskelt. Aki eddig legyintett rá, gondolja újra!
Citromos, tejszínes spagetti sült kelbimbóval

Citromos, tejszínes spagetti sült kelbimbóval

A citromkrémes spagetti a kelbimbónak is új értelmet ad. Érdemes a randevút minél hamarabb összehozni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.