Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült karfiolleves snidlinges galuskával

Adásban volt: 2016. március 22.
A recepthez tartozó videó
Nem szokványos krémleves pillanatok alatt, habkönnyű snidlinges galuskával.
2016. március 27.

Hozzávalók

  • Leves:
  • 1 kg karfiol
  • 1/4 fej vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 liter zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • petrezselyemzöld
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • Snidlinges galuska:
  • 2 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 marék snidling

Elkészítés

A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk és forró olívaolajon megpirítjuk. Mikor aranybarnára pirult, alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet és hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott vöröshagymát. Felengedjük az alaplével és puhára főzzük a karfiolt.
Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük.

Közben a tejfölt kikeverjük a tojással és a liszttel, hozzáadjuk a felaprított snidlinget. A levesbe szaggatjuk, kifőzzük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Marokkói karfiolleves

Marokkói karfiolleves

Az unalmas karfiolt varázsoljuk el fűszerekkel! Gyorsan, egyszerűen illatosan.
Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves

Egy csésze forró leves, bármikor jól jön. Egy hűvös nap végén pedig pláne. Nem kell hozzá más, csak egy fej karfiol meg egy kis tejszín, a sarki boltból.
Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Hideg, újhagymás karfiolkrémleves

Ennek a hideg zöldséglevesnek az eredetije póréhagymával és krumplival készül, ebbe a tavaszi változatba újhagyma, újkrumpli és karfiol is került.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!