Sült karfiolleves snidlinges galuskával
Adásban volt: 2016. március 22.
A recepthez tartozó videó

Nem szokványos krémleves pillanatok alatt, habkönnyű snidlinges galuskával.
2016. március 27.
Hozzávalók
- Leves:
- 1 kg karfiol
- 1/4 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 2 liter zöldségalaplé
- 2 dl tejszín
- petrezselyemzöld
- fehérbors
- szerecsendió
- Snidlinges galuska:
- 2 db tojás
- 2 ek tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 marék snidling
Elkészítés
A karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, megmossuk és forró olívaolajon megpirítjuk. Mikor aranybarnára pirult, alacsonyabbra vesszük a hőmérsékletet és hozzáadjuk a vajat és a karikára vágott vöröshagymát. Felengedjük az alaplével és puhára főzzük a karfiolt.
Ha megpuhult botmixerrel pürésítjük.
Közben a tejfölt kikeverjük a tojással és a liszttel, hozzáadjuk a felaprított snidlinget. A levesbe szaggatjuk, kifőzzük.
Megosztom barátaimmal
