Sült kacsamáj, egzotikus sütőtöksalátával

Hozzávalók
- 2 mandarin leve
- 1 mokkáskanál csípős chiliszósz
- 1 teáskanál méz
- 1 mandarin reszelt héja
- 2cm friss gyömbér, reszelve
- 4 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg sütőtök
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor koriander
- vegyes zöldsaláta
- 20 dkg pecsenyekacsamáj
- 2 teáskanál liszt
- só
- bors
- 1 teáskanál kacsazsír
Elkészítés
Először kikeverjük a salátaöntetet. Összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal, a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömbért, sót, borsot, végül az olívaolajat. A sütőtököt nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy vékony gyufaszálra vágjuk. Vásárlásnál érdemes arra figyelni, hogy olyan sütőtököt válasszunk, amelynek az egyenes része hosszabb, ezt könnyebb hámozni és reszelni, mint a kerek részt. A reszelt sütőtököt összeforgatjuk az öntettel, a finomra aprított kaporral, korianderrel és a felkarikázott újhagymával és kifilézett mandarin gerezdekkel. Amíg a sütőtök marinálódik az öntetben, megsütjük a májat ehhez először felforrósítunk egy serpenyőt. A májat egészen vékonyan kevés lisztbe forgatjuk. A forró serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd beletesszük a kacsamájat, amelyet mindkét oldalán kb. 2-2 percig sütünk, majd pihentetünk. Tálaláskor durva szemű sóval hintjük meg. A salátával kínáljuk, amihez keverhetünk zöldsalátát is, rukolát galambbegyet, és filézett mandarin.