Sült kacsacomb édesburgonyával, vörösbormártással

Hozzávalók
- 4 kacsa comb
- 1 narancs
- só
- bors
- 2-3 ek víz
- olívaolaj
- rakott édesburgonya
- 1 kg édesburgonya
- 4 dl tejszín
- vaj
- zsálya
- 1 narancs
- só
- bors
- vörösboros mártás
- fél üveg száraz vörösbor
- 2 salotta hagyma
- só
- friss kakukkfű
- vaj
- babérlevél
Elkészítés
A combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt narancshéjjal. A kacsacombokról levágunk egy kis zsírt. Alufóliával bélelt tepsire helyezzük őket. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá. 230 fokon 20 percig sütjük, először, majd 120-130 fokon sütjük tovább, amíg meg nem puhul a hús. A sütés legvégén újra visszakapcsoljuk magas hőfokra, hogy a bőre megpiruljon.
Rakott édesburgonya
Az édesburgonyát hajszálvékonyra gyaluljuk. A hőállóedényt kivajazzuk, egy réteg burgonya kerül bele. Sózzuk, borsozzuk. Jöhet a zsálya. Kevés narancshéjat is ráreszelünk. Rálocsolunk a tejszínből, és még néhány vaj darabot is elrejtünk benne. Jöhet a következő réteg. A tetejét tejszínnel zárjuk. 30 perc alatt sül meg, 200 fokon.
Vörösboros mártás
A kacsacombból megmaradt zsírt elkezdjük kisütni. Ezen dinszteljük meg a hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ha a hagyma megdinsztelődött, sózzuk és hozzáadjuk a vörösbort. Lassan beforraljuk a mártást, ami 35-40 perc alatt lesz kész. Leszűrjük, visszaöntjük a lábasba és lassan hozzáadjuk a hideg vajat.