Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült kacsacomb édesburgonyával, vörösbormártással

Adásban volt: 2014. december 22.
A recepthez tartozó videó
Akár a karácsonyi asztal éke is lehet ez a lassan sült kacsacomb.
2015. december 24.

Hozzávalók

  • 4 kacsa comb
  • 1 narancs

  • bors
  • 2-3 ek víz
  • olívaolaj
  • rakott édesburgonya
  • 1 kg édesburgonya
  • 4 dl tejszín
  • vaj
  • zsálya
  • 1 narancs

  • bors
  • vörösboros mártás
  • fél üveg száraz vörösbor
  • 2 salotta hagyma

  • friss kakukkfű
  • vaj
  • babérlevél

Elkészítés

A combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt narancshéjjal. A kacsacombokról levágunk egy kis zsírt. Alufóliával bélelt tepsire helyezzük őket. Kevés vizet és olívaolajat öntünk alá. 230 fokon 20 percig sütjük, először, majd 120-130 fokon sütjük tovább, amíg meg nem puhul a hús. A sütés legvégén újra visszakapcsoljuk magas hőfokra, hogy a bőre megpiruljon. 

Rakott édesburgonya

Az édesburgonyát hajszálvékonyra gyaluljuk. A hőállóedényt kivajazzuk, egy réteg burgonya kerül bele. Sózzuk, borsozzuk. Jöhet a zsálya. Kevés narancshéjat is ráreszelünk. Rálocsolunk a tejszínből, és még néhány vaj darabot is elrejtünk benne. Jöhet a következő réteg. A tetejét tejszínnel zárjuk. 30 perc alatt sül meg, 200 fokon. 

Vörösboros mártás

A kacsacombból megmaradt zsírt elkezdjük kisütni. Ezen dinszteljük meg a hagymát. Hozzáadjuk a babérlevelet és a kakukkfüvet. Ha a hagyma megdinsztelődött, sózzuk és hozzáadjuk a vörösbort. Lassan beforraljuk a mártást, ami 35-40 perc alatt lesz kész. Leszűrjük, visszaöntjük a lábasba és lassan hozzáadjuk a hideg vajat. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás gyümölcskenyér

Almás gyümölcskenyér

Ezzel az almás gyümölcskenyérrel még egy hideg, téli nap is sokkal könnyebben indul.
Eggnog

Eggnog

Tojáslikőr kicsit másképp, azonnali fogyasztásra. Hidegen és melegen is tökéletessé tesz egy téli fázós estét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!