
Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével
Hozzávalók
- 3 érett avokádó
- 1 ek natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem (néhány szál a díszítéshez is)
- 1 maréknyi friss mustárlevél (még néhány a díszítéshez)
- 1 maréknyi bébispenót
- só, bors
- füstölt sonka (személyenként 1 szelet)
- fürjtojás (személyenként 3 db)
- friss kenyér pirítani
Elkészítés
Az avokádókat hámozzuk meg, a húsát vágjuk darabokra és dobjuk egy konyhai robotgépbe (aprító). Adjuk hozzá a megmosott mustárleveleket, a petrezselymet, a spenótot, a fokhagymát, a joghurtot és ízlés szerint fűszerezzük. Aki elég merész, az tehet bele nyugodtan egy kis friss chilit is! Turmixoljuk krémesre.
A húsvéti sonkánkból vágjunk le szeleteket. A bőrös részét távolítsuk el, de ne dobjuk ki! A fürjtojásokatt főzzük keményre, majd ezután egy serpenyőt hevítsunk fel és nagyon kevés olívaolajon kezdjük el sütni a bőrös részt, hogy valamennyi zsírt eresszen, majd rakjuk mellé a sonkaszeletet is és süssük szép barnára.
Tálaláskor díszítsük mustárlevelekkel és petrezselyemmel és adjunk mellé pirítóst is.
