Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült, füstölt sonka fürjtojással és borsós, spenótos avókádópürével

A minap a piacon találtam mustárlevelet, nagyon megörültem neki, mert nagyon szeretem és kiváló a salátákhoz (arról nem is beszélve, hogy javítja fogyasztása a vérkeringést), így gyorsan vettem is vagy 10 dekát és azonnal beugrott egy receptötlet a húsvéti nagycsaládos reggelihez!
2016. március 21.

Hozzávalók

  • 3 érett avokádó
  • 1 ek natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (néhány szál a díszítéshez is)
  • 1 maréknyi friss mustárlevél (még néhány a díszítéshez)
  • 1 maréknyi bébispenót
  • só, bors
  • füstölt sonka (személyenként 1 szelet)
  • fürjtojás (személyenként 3 db)
  • friss kenyér pirítani

Elkészítés

Az avokádókat hámozzuk meg, a húsát vágjuk darabokra és dobjuk egy konyhai robotgépbe (aprító). Adjuk hozzá a megmosott mustárleveleket, a petrezselymet, a spenótot, a fokhagymát, a joghurtot és ízlés szerint fűszerezzük. Aki elég merész, az tehet bele nyugodtan egy kis friss chilit is! Turmixoljuk krémesre.

A húsvéti sonkánkból vágjunk le szeleteket. A bőrös részét távolítsuk el, de ne dobjuk ki! A fürjtojásokatt főzzük keményre, majd ezután egy serpenyőt hevítsunk fel és nagyon kevés olívaolajon kezdjük el sütni a bőrös részt, hogy valamennyi zsírt eresszen, majd rakjuk mellé a sonkaszeletet is és süssük szép barnára.

Tálaláskor díszítsük mustárlevelekkel és petrezselyemmel és adjunk mellé pirítóst is.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Nagy Sándor

Nagy Sándor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi babéros csirkeleves

Tavaszi babéros csirkeleves

Hagyományos hajdúsági ízek a brit konyha szakértőjétől, Nagy Sándortól. Egy szép tavaszi napon, ezzel a csirkeragulevessel bárkit meghódíthatunk.
Stramm Maxi

Stramm Maxi

A Stramm Maxi a holland gyerekek kedvence. Legalábbis eddig az volt, most már bátran nekiugorhatunk mi is bármikor. Lendület, energia és csodás napkezdés egyszerre! F. Nagy Angéla receptjét az izeselet.hu csapata készítette el újra, ezáltal is tisztelegve a szerző előtt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!