Sült hagymakrémleves pirítóssal

Hozzávalók
- 6-8 db vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- 2 liter alaplé
- friss kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 1 ek liszt
- 2-3 db babérlevél
- 1 db bagett
- juhsajt
- vaj
Elkészítés
Francia hagymaleves
A félbevágott vöröshagymákat felkarikázzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk. Már az elején hozzáadunk 2-3 szem babérlevelet. 2-3 órán keresztül karamellizáljuk a hagymát.
Ha elkészült, megszórjuk kevés liszttel és lepirítjuk. Picit le is ragadhat, majd felöntjük a fehérborral. Szórjuk bele a friss kakukkfüvet, majd öntsük fel az alaplével. további húsz percig főzzük.
Sajtos pirítóst
A bagettet elfelezzük és hosszában félbevágjuk, megkenjük vajjal. Közben egy forró serpenyőbe reszelt juhsajtot szórunk és vajas felével lefelé belenyomkodjuk a bagett szeleteket. Ha ráolvadt a sajt, el is készült a pirítós.
A francia hagymalevest sajtos pirítóssal tálaljuk.
