Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült hagymakrémleves pirítóssal

Adásban volt: 2015. október 12.
A recepthez tartozó videó
Igazi francia hagymaleves, ahol a lényeg a részletekben rejlik: a hagyma minősége, a kiváló marhaalaplé és sok türelem. Ha tehetjük, készítsük el már előző nap.
2015. október 12.

Hozzávalók

  • 6-8 db vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 liter alaplé
  • friss kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek liszt
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db bagett
  • juhsajt
  • vaj

Elkészítés

Francia hagymaleves

A félbevágott vöröshagymákat felkarikázzuk, majd vaj és olívaolaj keverékén megfuttatjuk. Már az elején hozzáadunk 2-3 szem babérlevelet. 2-3 órán keresztül karamellizáljuk a hagymát.

Ha elkészült, megszórjuk kevés liszttel és lepirítjuk. Picit le is ragadhat, majd felöntjük a fehérborral. Szórjuk bele a friss kakukkfüvet, majd öntsük fel az alaplével. további húsz percig főzzük.

Sajtos pirítóst

A bagettet elfelezzük és hosszában félbevágjuk, megkenjük vajjal. Közben egy forró serpenyőbe reszelt juhsajtot szórunk és vajas felével lefelé belenyomkodjuk a bagett szeleteket. Ha ráolvadt a sajt, el is készült a pirítós.

A francia hagymalevest sajtos pirítóssal tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

New Orleans-i fokhagymaleves

New Orleans-i fokhagymaleves

Kocsis Tibor, mikor éppen nem énekel, gyakran főz. De nem volt ez mindig így. Mikor elköltözött otthonról, és hiányoztak a hazai ízek, az élet rákényszerítette, hogy szépen apránként elsajátítsa maga is elkészíteni az ismert fogásokat.
Spanyol fokhagymaleves

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!