Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fetával, fokhagymával és csirkemellel

Adásban volt: 2013. október 11.
A recepthez tartozó videó
Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!
2015. október 28.

Hozzávalók

  • 2 nagy édesburgonya
  • 10 dkg feta
  • 4 salottahagyma (vagy két közepes vörös- vagy lilahagyma)
  • 10-12 fokhagymagerezd
  • pár ág kakukkfű
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 nagy csirkemellfilé (30 dkg)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220 C fokra. Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozzuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. Összeforgatjuk olívaolajjal, ezt csinálhatjuk úgy is, hogy egy kis zacskóba (pl. uzsonna, vagy fagyasztó) szórjuk a zöldséget, beleöntjük az olajat, összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk, így szépen mindenhol éri őket az olaj. Kiborítjuk egy alufóliával bélelt tepsire, ez persze nem kötelező, de így megúszható a mosogatás. Picit sózzuk, borsozzuk, rámorzsolunk pár szál kakukkfüvet. A salottákat vagy hagymákat megpucoljuk és nagy falatnyi darabokra vágjuk és a fokhagymagerezdeket egészben a tepsibe szórjuk. A forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ezután rámorzsoljuk a feta sajtot, még egy kis sót és frissen őrölt borsot szórunk rá. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és forróra hevített serpenyőben egy kevés olívaolajon  pirosra sütjük mindkét oldalát. Ezután lejjebb vesszük a hőt és kb. 10 perc alatt készre és szaftosra sütjük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült édesburgonya kakukkfűvel, fokhagymával, fetával és csirkemellel

Az év bármely napján elkészíthetjük a fetás édesburgonyát, amit, ha alufólián sütünk, még mosogatnunk sem kell utána!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!