Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült durbincs mustármártással és sült kelkáposztával

Adásban volt: 2014. október 14.
A recepthez tartozó videó
30 perces randi vacsora, Wossala Rozinától, a Konyhafőnök legjobb női konyhafőnökétől. Érdemes kipróbálni, biztos siker!
2015. december 19.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 durbincs
  • 5 dkg mogyoró
  • vaj
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek mustár
  • 1 dl olívaolaj
  • 0,5 dl langyos víz
  • 0,5 dl tejszín
  • friss tárkony
  • 1 fej kelkáposzta

  • bors

Elkészítés

Kifilézzük a durbincsot, vagy más fajta halat. Ha ehhez nincs elég időnk, használjunk halfilét. Szárazon (papírtörlőre tesszük) tartjuk, besózzuk. Az egész mogyorókat serpenyőben megpirítjuk. Közben elkészítjük a majonézt. A tojást szétválasztjuk. A sárgájához adunk mustárt. Ha ezeket jól elkevertük, elkezdjük hozzáadni, nagyon apránként az olajat, majd az almaecetet, legvégül a meleg vizet és a tejszínt. Tűzön melegen tartjuk, közben belevágunk tárkonyt. 

Köret: a kelkáposztát csíkokra vágjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. A legvégén sózzuk, borsozzuk.

A halsütéshez forró serpenyőben kevés olajat melegítünk. Ha elég forró, a halat bőrével lefelé tesszük a serpenyőbe és leszorítjuk kb. fél percig. Egy fokhagymát szétnyomunk és egy ág tárkonnyal és a vajjal a hal mellé dobjuk. A halat locsolgatjuk vele. A halat ne süssük túl! Bőrrel felfelé papírtörlőre tesszük. Tálaláskor megszórjuk a pirított mogyoróval. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi mustár egyszerűen

Házi mustár egyszerűen

Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű dolog házilag mustárt készíteni, és az alaprecept után pedig következhetnek a különleges változatok.
A jó balatoni halászlé

A jó balatoni halászlé

A balatoni halászléről méltatlanul kevesebb szó esik, mint a tiszai vagy bajai társairól, pedig egy jót minimum megkóstolni, de egyszer megfőzni is kötelező. Az egyik fontos arány, hogy a bele kerülő halak harmada ragadozó legyen.
Grillezett lazac zsenge zöldborsós, feta sajtos spenótsalátával

Grillezett lazac zsenge zöldborsós, feta sajtos spenótsalátával

Csomor Csilla színésznőt gyerekkora óta érdekli a konyha világa. Anyukájától tanulta a magyar konyha alapjait, de mára a nemzetközi konyhák fogásait is szívesen készíti.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!