Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült, diós szőlő grillezett halloumi sajttal

Adásban volt: 2013. október 7.
A recepthez tartozó videó
Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
2015. október 27.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 nagy fürt szőlő (pl.: othello, hamburgi muskotályos stb.)
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag halloumi sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük a grillfokozatra. A szőlőt megmossuk, megszárítjuk, majd leszemezzük. Nagy tálban összeforgatjuk az összes alapanyagot, majd egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk. Grillbe tesszük kb. 6 percre. Kb. 3 perc után a szőlőszemek elkezdenek felrepedni, a bíbor színű lé elkezd kifolyni. A következő 3 percben a szemek egy része elkezd töppedni, még koncentráltabbá, majdnem mazsola szerűvé válik. Közben durvára vágott diót egy tepsiben megpirítunk, majd az étel tetejére szórjuk.

Grillezett halloumi sajttal és zöldsalátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós sült szőlő grillezett sajttal

Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Cékla, menta, bazsalikom, zeller, mazsola, kapribogyó egy tálban és még grillezett sajt is jön rá!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.