Sült, diós szőlő grillezett halloumi sajttal
Adásban volt: 2013. október 7.
A recepthez tartozó videó

Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
2015. október 27.
Hozzávalók
2-4 adag- 2 nagy fürt szőlő (pl.: othello, hamburgi muskotályos stb.)
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál dióolaj
- 2 evőkanál barna cukor
- 10 dkg dió
- 1 csomag halloumi sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük a grillfokozatra. A szőlőt megmossuk, megszárítjuk, majd leszemezzük. Nagy tálban összeforgatjuk az összes alapanyagot, majd egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk. Grillbe tesszük kb. 6 percre. Kb. 3 perc után a szőlőszemek elkezdenek felrepedni, a bíbor színű lé elkezd kifolyni. A következő 3 percben a szemek egy része elkezd töppedni, még koncentráltabbá, majdnem mazsola szerűvé válik. Közben durvára vágott diót egy tepsiben megpirítunk, majd az étel tetejére szórjuk.
Grillezett halloumi sajttal és zöldsalátával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal