Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült, diós szőlő grillezett halloumi sajttal

Adásban volt: 2013. október 7.
A recepthez tartozó videó
Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
2015. október 27.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 2 nagy fürt szőlő (pl.: othello, hamburgi muskotályos stb.)
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál dióolaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag halloumi sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük a grillfokozatra. A szőlőt megmossuk, megszárítjuk, majd leszemezzük. Nagy tálban összeforgatjuk az összes alapanyagot, majd egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk. Grillbe tesszük kb. 6 percre. Kb. 3 perc után a szőlőszemek elkezdenek felrepedni, a bíbor színű lé elkezd kifolyni. A következő 3 percben a szemek egy része elkezd töppedni, még koncentráltabbá, majdnem mazsola szerűvé válik. Közben durvára vágott diót egy tepsiben megpirítunk, majd az étel tetejére szórjuk.

Grillezett halloumi sajttal és zöldsalátával tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós sült szőlő grillezett sajttal

Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Grillezett halloumi sajt cékla chutney-val

Cékla, menta, bazsalikom, zeller, mazsola, kapribogyó egy tálban és még grillezett sajt is jön rá!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!