Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirkeszárny gyökérzöldségekkel, kéksajtos majonézzel

Adásban volt: 2015. november 6.
A recepthez tartozó videó
Ősszel-télen sem kell lemondanunk a grillparti örömeiről, hiszen sütőben és serpenyőben is visszahozhatjuk a nyár ízét. Különleges vacsora, hétköznapi alapanyagokból, nagyon egyszerűen.
2015. november 6.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkeszárny
  • méz
  • 1 db lime
  • szójaszósz

  • Sült zöldségek:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • olaj
  • méz
  • újhagyma
  • citrom
  • Kéksajtos majonéz:
  • 2 db tojás
  • mustár
  • 2 dl olaj
  • só, bors
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A csirkeszárny két végét akasszuk össze háromszög formába. Sózzuk a szárnyakat, csorgassunk rá mézet, egy zöldcitrom levét, szójaszószt és jól forgassuk össze. Hagyjuk állni a pácban egész éjszaka, de minimum 1-2 óráig.
Sütőben süssük ropogósra.

A körethez pucoljuk meg  zöldségeket és vágjuk fel nagyobb darabokra. Forró serpenyőben, olajon először a répákat pirítsuk le, majd a karalábét és a zellert. Forgassuk meg, hogy minden oldaluk megpiruljon.
Mikor már karamellizálódtak, öntsük le róla a felesleges olajat, sózzuk meg és hagyjuk még pirulni pár percet.
Csorgassuk rá a mézet, de vigyázzunk nehogy megégjenek. Végül citromlével ízesítsük és szórjuk meg felkarikázott újhagymával.

A majonézhez a tojás és az olaj is szobahőmérsékletű legyen.
A tojások válasszuk szét és a sárgáját egy kézi habverővel keverjük ki a mustárral. Az olajat vékony sugárban, folyamatosan adagolva, állandó kevergetés mellett adjuk a mustáros tojáshoz.
Mikor már eléggé besűrűsödött, hozzá adhatjuk a kéksajt darabkákat és ezzel is keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a tejfölt és tálalás előtt tartsuk hűtőszekrényben.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Pikáns mázas csirkeszárny

Pikáns mázas csirkeszárny

Gyömbérrel, fokhagymával fűszerezett juharszirupos pácban érlelődnek a csirkeszárnyak, mielőtt ropogósra sülnek a sütőben. Vigyázat, nem lehet abbahagyni!
Buffalo csirkeszárnyak

Buffalo csirkeszárnyak

Nagyon kevés - és nem is drága - alapanyag kell hozzá, nem igényel sok munkát és azok is örömmel rágcsálják, akik kevésbé esznek csontos, vagy zsírosabb húsokat. Nem mellesleg pedig sokkal kevesebb zsiradékot tartalmaz, mint a bő olajban sült változata.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.