Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirke falatokkal töltött saláta kelyhek

Laktóz - és gluténmentes! Íme a recept!
2016. augusztus 19.

Hozzávalók

5 fő
  • Öntethez:
  • 2 ek. Alma ecet
  • 5 ek. Chia olaj
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • só, bors ízlés szerint
  • Salátához:
  • 2 ek. Olívaolaj
  • 1 db avokádó, kimagozva, apró kockákra vágva
  • 75g feta sajt, kockákra vágva
  • só, friss őrölt bors, ízlés szerint
  • ½ db édeskömény, torzsáját kivágva, a többi részét hosszú csíkokra vágva
  • 140g csirkemell, apró kockákra vágva
  • 30g aszalt paradicsom, vékony csíkokra vágva
  • 1db jégsaláta, félbevágva, belső kisebb leveleiből
  • 10 db csirke kisütéséhez
  • 8-10 szem fekete olajbogyó, karikákra vágva

Elkészítés

1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. Olíva olajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.

2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.

3. A karikázott olíva bogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.

4. Levesszük a tűzről és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.

5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az Alma ecetet, a Chia olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.

6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Sárgarépás-mandulás csirke kuszkusszal

Marokkói fűszerezésű, izgalmas mégis egyszerűen elkészíthető egytálétel.
Spenótos, chilis laskagomba, szójás csirkemellel

Spenótos, chilis laskagomba, szójás csirkemellel

Keleties csirkemell és izgalmas "főzelékes" körete nagyjából 10 perc alatt elkészül. Nyári grillpartik sztárja!
Citromos csirkemell sült zöldségekkel

Citromos csirkemell sült zöldségekkel

Tökéletes nyári ebéd vagy vacsora, hiszen könnyen elkészíthető és a gyomrunkat sem terheli meg. A citromos páctól pedig üdítően frissítő lesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!