
Sült csirke falatokkal töltött saláta kelyhek
Hozzávalók
5 fő- Öntethez:
- 2 ek. Alma ecet
- 5 ek. Chia olaj
- 1 ek. frissen facsart citromlé
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- Salátához:
- 2 ek. Olívaolaj
- 1 db avokádó, kimagozva, apró kockákra vágva
- 75g feta sajt, kockákra vágva
- só, friss őrölt bors, ízlés szerint
- ½ db édeskömény, torzsáját kivágva, a többi részét hosszú csíkokra vágva
- 140g csirkemell, apró kockákra vágva
- 30g aszalt paradicsom, vékony csíkokra vágva
- 1db jégsaláta, félbevágva, belső kisebb leveleiből
- 10 db csirke kisütéséhez
- 8-10 szem fekete olajbogyó, karikákra vágva
Elkészítés
1. A csirkemell filét alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Kockákra vágjuk. Bedörzsöljük sóval és borssal, facsarunk rá citromlevet. A serpenyőt felmelegítjük és 2 ek. Olíva olajat öntünk bele. Kérgesítjük benne a húst 5-6 percig, majd átfordítjuk. További 5-6 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a húskockának mindkét oldala aranybarna legyen.
2. Kivesszük pihentetni és a hús maradék zsírjában a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az édesköményt. További 10 percig karamellizáljuk.
3. A karikázott olíva bogyót, az aszalt paradicsommal beleöntjük az édesköményes keverékbe és visszatesszük a csirkekockákat. 1-2 percig érleljük az ízeket.
4. Levesszük a tűzről és egy tálban hozzákeverjük még az avokádót és a feta sajtot.
5. Elkészítjük az öntetet. Összeöntjük az Alma ecetet, a Chia olajjal, citromlével, fokhagymával, sóval, borssal.
6. Hozzáadjuk az dresszinget az avokádós hozzávalókhoz és alaposan összekeverjük. Végül a jégsaláta leveleket megtöltjük a kész csirkés keverékkel.
