Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirke és burgonyapüré hab

Adásban volt: 2014. szeptember 10.
A recepthez tartozó videó
Sült csirke és burgonyapüré, ahogy egy séf készíti. Varga Roland a Terminál séfje az Ízes élet konyhájában.
2015. november 26.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 csirke supreme
  • olívaolaj

  • bors
  • fűszervaj
  • Krumplipüré hab:
  • 4 szem szétfővő burgonya
  • 2 dl tej
  • vaj

  • babérlevél

Elkészítés

A szobahőmérsékletű csirkét supremre bontjuk.
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon kérget sütünk a húsra, közben sózzuk, borsozzuk, a végén a tetejére teszünk 1-1 nagyobb darab fűszervajkockát. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A szétfővő burgonyát jó sok tejben és kevés vajjal, pár darab babérlevéllel, kevés majorannával együtt teljesen puhára főzzük 
A megfőtt burgonyákat, ha kell még felöntjük tejjel, majd botmixerrel pürésítjük, akkor jó, ha hígabb állagú, mint a hagyományos burgonyapürét. 
Finom szűrőn átpasszírozzuk, mielőtt beletöltenénk a szifonba, majd onnan kinyomjuk a tányérra.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.