Sült csirke és burgonyapüré hab
Adásban volt: 2014. szeptember 10.
A recepthez tartozó videó

Sült csirke és burgonyapüré, ahogy egy séf készíti. Varga Roland a Terminál séfje az Ízes élet konyhájában.
2015. november 26.
Hozzávalók
2 adag- 1 csirke supreme
- olívaolaj
- só
- bors
- fűszervaj
- Krumplipüré hab:
- 4 szem szétfővő burgonya
- 2 dl tej
- vaj
- só
- babérlevél
Elkészítés
A szobahőmérsékletű csirkét supremre bontjuk.
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon kérget sütünk a húsra, közben sózzuk, borsozzuk, a végén a tetejére teszünk 1-1 nagyobb darab fűszervajkockát. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
A szétfővő burgonyát jó sok tejben és kevés vajjal, pár darab babérlevéllel, kevés majorannával együtt teljesen puhára főzzük
A megfőtt burgonyákat, ha kell még felöntjük tejjel, majd botmixerrel pürésítjük, akkor jó, ha hígabb állagú, mint a hagyományos burgonyapürét.
Finom szűrőn átpasszírozzuk, mielőtt beletöltenénk a szifonba, majd onnan kinyomjuk a tányérra.
Megosztom barátaimmal