Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült csirke és burgonyapüré hab

Adásban volt: 2014. szeptember 10.
A recepthez tartozó videó
Sült csirke és burgonyapüré, ahogy egy séf készíti. Varga Roland a Terminál séfje az Ízes élet konyhájában.
2015. november 26.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 csirke supreme
  • olívaolaj

  • bors
  • fűszervaj
  • Krumplipüré hab:
  • 4 szem szétfővő burgonya
  • 2 dl tej
  • vaj

  • babérlevél

Elkészítés

A szobahőmérsékletű csirkét supremre bontjuk.
Egy nagy serpenyőben, kevés olajon kérget sütünk a húsra, közben sózzuk, borsozzuk, a végén a tetejére teszünk 1-1 nagyobb darab fűszervajkockát. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A szétfővő burgonyát jó sok tejben és kevés vajjal, pár darab babérlevéllel, kevés majorannával együtt teljesen puhára főzzük 
A megfőtt burgonyákat, ha kell még felöntjük tejjel, majd botmixerrel pürésítjük, akkor jó, ha hígabb állagú, mint a hagyományos burgonyapürét. 
Finom szűrőn átpasszírozzuk, mielőtt beletöltenénk a szifonba, majd onnan kinyomjuk a tányérra.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!