Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült céklás tortillatekercs

Gyors téli vacsi
2018. november 29.

Ha húst vagy sütit süttök, egy kis hely tuti marad a sütőben. Csomagoljatok pár fej céklát héjastól, egyesével alufóliába, és dobjátok be az üresen maradt helyre. Így időt és energiát spóroltok, plusz két legyet üttök egy csapásra. A tortilla összeállítása gyors folyamat, az íze pedig valami isteni!

Hozzávalók

2 jól megpakolt tekercshez
  • 2 közepes fej cékla
  • 2 tortillalap
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • só (opcionálisan)
  • 1 marék bébispenótlevél

Elkészítés

A céklafejeket a bevezetőben leírt módon héjastól, egyesével alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben (180-200 °C, attól függően, hogy éppen süttök-e mást is) puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk, és késes aprítóban kissé darabosra törjük.

A tortillalapokat ízlés szerint megpirítjuk.

A túrót kikeverjük a fetával, a tejföllel, majd a feta sósságától függően megsózzuk. A krémmel megkenjük a tortillalapokat (a széleket üresen hagyva), erre kerül a cékla és a megmosott bébispenót. Feltekerjük, tetszőlegesen felszeleteljük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egész napos reggeli

Laktató napindító, ami akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.
Paradicsomos gersli

Paradicsomos gersli

A gersli, azaz árpagyöngy nem csupán sólethez jó!
Gluténmentes almás palacsinta

Gluténmentes almás palacsinta

Gyerekkori kedvencünk, ezúttal glutén nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!