
Sült céklás tortillatekercs
Ha húst vagy sütit süttök, egy kis hely tuti marad a sütőben. Csomagoljatok pár fej céklát héjastól, egyesével alufóliába, és dobjátok be az üresen maradt helyre. Így időt és energiát spóroltok, plusz két legyet üttök egy csapásra. A tortilla összeállítása gyors folyamat, az íze pedig valami isteni!
Hozzávalók
2 jól megpakolt tekercshez- 2 közepes fej cékla
- 2 tortillalap
- 10 dkg túró
- 5 dkg feta sajt
- 3 evőkanál tejföl
- só (opcionálisan)
- 1 marék bébispenótlevél
Elkészítés
A céklafejeket a bevezetőben leírt módon héjastól, egyesével alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben (180-200 °C, attól függően, hogy éppen süttök-e mást is) puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd meghámozzuk, és késes aprítóban kissé darabosra törjük.
A tortillalapokat ízlés szerint megpirítjuk.
A túrót kikeverjük a fetával, a tejföllel, majd a feta sósságától függően megsózzuk. A krémmel megkenjük a tortillalapokat (a széleket üresen hagyva), erre kerül a cékla és a megmosott bébispenót. Feltekerjük, tetszőlegesen felszeleteljük.