www.buttalapasta.it
Sült cékla kecskesajttal (Széll Tamás, Onyx)
Adásban volt: 2013. március 13.
A recepthez tartozó videó

A Michelin-csillagos Onyx étterem séfhelyettese, Széll Tamás ezúttal kedvenc alapanyagából, a céklából készít egy egészséges és elegáns fogást.
2016. január 11.
Hozzávalók
- 1 db cékla
- 5 dkg kecskesajt
- 10 dkg kínai articsóka (crosne)
- angol zeller
- olaj
- olívaolaj
- vörösborecet
Elkészítés
A céklát alufóliába csomagoljuk pár csepp olajjal és kevés sóval, majd 200 fokos sütőben másfél óra alatt puhára sütjük.
A kínai articsókát kevés forró olajban kisütjük. Ha megpirultak, még forrón megsózzuk.
Az angol zeller leveles részét átforgatjuk a forró olajban.
A vörösborecetet összerázzuk kevés olívaolajjal meglocsoljuk vele a felszeletelt és besózott sült cékla szeltet. Kecskesajttal zöldfűszerekkel és a zellerrel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
