Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A tökéletes steak

Adásban volt: 2013. szeptember 23.
A recepthez tartozó videó
Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.
2016. augusztus 4.

Hozzávalók

2 személyre
  • 30 dkg marha hátszín

  • napraforgó olaj

Elkészítés

A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet.  A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olajat jól masszírozzuk is bele. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Amikor már elég forró, akkor a beolajozott húst tegyük a serpenyőbe. Ha közepesen átsültre készítjük a steaket, akkor 2-3 percig süssük mindkét oldalát, és miközben átfordítjuk, az oldalát is pirítsuk meg. A húst sütés után egy rácsra téve éppen annyi ideig pihentessük, mint ameddig sütöttük. Szinte langyosan tálaljuk, és a legvégén jó minőségű tengeri sóval szórjuk meg.

Ha a steaket véresen szeretjük, akkor 1 perig süssük mindkét oldalát, ha jól átsült steaket készítünk, akkor 5 percig.  Ha közepesen átsültre szeretnénk, akkor 2-3 percig. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes steak

Végre megtudhatjuk a tökéletes steak elkészítésének titkait! Van egy, három és öt perces változat.

Diane-mártás

A tökéletes steak, tökéletes kísérője a Diane-mártás. Gombával, brandyvel és egy kis tűzzel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.