A tökéletes steak

Hozzávalók
2 személyre- 30 dkg marha hátszín
- só
- napraforgó olaj
Elkészítés
A húst legalább fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. Vágjuk az érlelt hátszínből egy 3-4 cm-es szeletet. A szoba-hőmérsékletű húst sózzuk meg és olajozzuk be, és az olajat jól masszírozzuk is bele. Egy serpenyőt forrósítsunk fel. Amikor már elég forró, akkor a beolajozott húst tegyük a serpenyőbe. Ha közepesen átsültre készítjük a steaket, akkor 2-3 percig süssük mindkét oldalát, és miközben átfordítjuk, az oldalát is pirítsuk meg. A húst sütés után egy rácsra téve éppen annyi ideig pihentessük, mint ameddig sütöttük. Szinte langyosan tálaljuk, és a legvégén jó minőségű tengeri sóval szórjuk meg.
Ha a steaket véresen szeretjük, akkor 1 perig süssük mindkét oldalát, ha jól átsült steaket készítünk, akkor 5 percig. Ha közepesen átsültre szeretnénk, akkor 2-3 percig.