Steak gombamártással, burgonyachips-szel
Adásban volt: 2016. május 20.
A recepthez tartozó videó

Apáti Bence, az Operaház magántáncosa és egyben a Kismenők zsűritagja egyik kedvenc fogását hozta el az Ízes Életbe. Kitűnő vasárnapi grillezős étel.
2016. május 20.
Hozzávalók
- 30 dkg hátszín
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- 5 db burgonya
- újhagyma
- konyak
Elkészítés
Forró serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük a finomra aprított hagymát. A gombát cikkekre vágjuk és beletesszük a hagymás alapba. Megpirítjuk.
Felöntjük a konyakkal, és hagyjuk hogy elpárologjon az alkohol.
Sózzuk és hozzáadjuk a tejszínt.Besűrítjük és beleszórjuk az újhagyma felkarikázott zöldjét.
A hátszín sózzuk, borsozzuk és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük egy grillserpenyőben. Ha elkészült, megkenjük kevés vajjal és egy lefordított csészén pihentetjük, így nem szárad ki.
A burgonyákat alaposan megmossuk és hámozás nélkül egy mandolinon hajszál vékony szeletekre gyaluljuk. Majd bő, forró olajban kisütjük.
Megosztom barátaimmal
