Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sprotnis tészta chilivel és petrezselyemmel

Adásban volt: 2013. július 26.
A recepthez tartozó videó
Érdemes a kamrában sprotnit tartani, olcsó is és gyorsan egyszerűen elkészül vele ez a tésztaétel.
2015. október 27.

Hozzávalók

  • 25 dkg penne
  • 2 doboz sprotni
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom
  • 1 chili, vagy 1 hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A tésztát feltesszük főni, a vízet úgy sózzuk, mintha húslevest készítenénk.
A felkarikázott újhagymát egy kevés olajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát is.
A sprotnikat villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a hagymákhoz, majd belereszeljük a két citrom héját és az egyiknek a levét is belenyomjuk.
A só és a bors mellett apróra vágott chilipaprikával vagy esetleg csípős zöldpaprikával ízesítjük.
A kész tésztával összekeverjük, és a végén díszítésnek jöhet hozzá a petrezselyemzöld vagy ha az nincs otthon, akkor az újhagyma zöldje.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Pirított morzsás, szardíniás penne

Pirított morzsás, szardíniás penne

A szardínia felhasználásának egy kevésbé ismert, de annál finomabb verziója. Az olajos halon kívül a tészta, a kenyérmorzsa és a chili játssza a főszerepet.
Cserpes-féle túrós batyu

Cserpes-féle túrós batyu

Az igazi klasszikus túrós péksütemény Cserpes István receptje szerint.
Al dente

Al dente

Hogyan készül és mit jelent a tökéletes, egy olasz számára is értékelhető és szerethető tészta?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!