Spenótos tojás háromféleképpen

Hozzávalók
- 1 marék spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- 3 tojás
- kevés vaj
- olívaolaj
- parmezán
- füstölt lazac
- snidling
Elkészítés
A hőálló tálkákat puha vajjal kikenjük.
A fokhagymagerezdet felaprítjuk, és az olvasztott vajas serpenyőben megfuttatjuk. Mikor kicsit már megpirult, beleöntjük a spenótot. Borsozzuk, és összeforgatjuk a fokhagymás vajjal. Amikor a spenót már egy kicsit megfonnyadt, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.
A tejszínes spenótot két kivajazott tálkába egyenlően elosztjuk, és mindkettőre egy-egy tojást ütünk.
Az első tálkát egy serpenyőbe tesszük, melynek az alján kb. 2 centi magasan, forrásban lévő víz van, és 5-6 perc alatt a tojást kocsonyásra főzzük.
A második, ugyancsak spenótos tálka tetejére parmezánt reszelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A harmadik tálka aljába füstölt lazacot fektetünk, erre ütjük a tojást, és – hasonlóan az elsőhöz – vízfürdőbe téve készre főzzük. Végül a tetejét megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
