Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Adásban volt: 2015. november 4.
A recepthez tartozó videó
Egyszerű és nagyszerű ez a vegetáriánus tésztás egytálétel, melyet Rácz Sándor, a biodinamizmus jegyében mutatott meg Péternek.
2015. november 4.

Hozzávalók

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg spenót
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag fürjtojásos szélesmetélt
  • 2 db lila burgonya
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

Egy serpenyőben, olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Majd rászórjuk a felcsíkozott laskát és megszórjuk frissen őrölt borssal. Ha félig már puha a gomba, adjuk hozzá a spenótleveleket és felaprított fokhagyma gerezdeket. Ha a spenótlevelek összeestek, felöntjük az egészet a tejszínnel. Összeforraljuk.

Kifőzzük a tésztát, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megszórjuk friss petrezselyemmel..

Közben a lila burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk. Felkarikázzuk.

Tálaláskor körberakjuk a felkarikázott burgonyát, mellé jöhet a tészta és erre merjük a ragut.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás-gombás rizottó (gluténmentes)

Zsályás-gombás rizottó (gluténmentes)

Egy kis odafigyeléssel őrületesen finom vacsorát készíthetünk. Őszi ízek minden mennyiségben!
Őrületesen illatozó gombás ételek

Őrületesen illatozó gombás ételek

Nincs is annál jobb, mint mikor egy kiadós esőt követően az egész család az erdőt járja gomba után kutatva. A legjobb, ha viszünk magunkkal valakit, aki jártas a gombászásban vagy legalább egy gombahatározót. Persze ezzel együtt is kötelező a bevizsgálás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?