Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos sajttorta sütés nélkül

Adásban volt: 2015. március 2.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus New York cheesecake sós változata, amely spenótzöld színben pompázik. Friss zöldségekkel a tavasz hírnöke. Érdemes a receptet már Húsvétra betáraznunk.
2016. február 24.

Hozzávalók

8-10 szelet
  • 70 dkg Philadephia laktózmentes krémsajt
  • 25 dkg tökmag
  • 10 dkg gluténmentes keksz

  • tökmagolaj
  • 50 dkg friss spenót
  • kevés víz
  • fokhagyma
  • 2 lapzselatin

Elkészítés

A gluténmentes kekszet a pirított tökmaggal az aprítógépben hosszasan, egészen finomra daráljuk, addig, amíg teljesen homogén, zöldes árnyalatú darálékot nem kapunk.
Egy tálban, kevés tökmagolajjal és sóval összekeverjük. Alaposan összedolgozzuk, és a kapott masszát egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljába nyomkodjuk. Egy kanál segítségével teljesen kilapítjuk a kekszréteget, összetömörítjük.

A töltelékhez először a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, majd elkészítünk a spenótkrémet.
Ehhez a megpucolt, leöblített spenótot blansírozzuk: azaz fél deci, forrásban lévő vízben, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. Leszűrjük, és a főzővizet félretesszük
Az összeesett spenótleveleket a tökmaggal és a fokhagymával az aprítógépbe tesszük, egy kevés tökmagolajat is öntünk hozzá, és összeturmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük. Az sem baj, ha egy kicsit darabos marad.
Ha nincs otthon friss spenótunk, nyugodtan használhatunk fagyasztott spenótpürét.

A hideg vízbe áztatott zselatin lapokat kinyomkodjuk, a még meleg blansírozó lében feloldjuk, és a spenótos masszához öntjük.
Alaposan kikeverjük a sajtkrémmel. Ha kell ízesítjük, esetleg tökmagolajjal lazíthatjuk az állagát.
Az egészet ráhalmozzuk a tortaformában pihenő kekszes alapra, és legkevesebb 4 órára a hűtőbe tesszük, de legjobb, ha egy egész éjszakát pihenhet.

Színes, friss zöldségekkel díszíthetjük: retekkel, koktélparadicsommal vagy uborkával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Készítsünk krémsajtot otthon!

Készítsünk krémsajtot otthon!

Extra krémes sajt házilag elkészítve, nagyon jó kiegészítő sült zöldségekhez. Zöldfűszerekkel felturbózva, kenyérre kenve vagy pitával mártogatva is fogyaszthatjuk. Ehető ajándéknak sem utolsó.
Snidlinges, citromos sajtkrém

Snidlinges, citromos sajtkrém

Egyszerű és friss krémsajt alapú kence.
Vendégváró lazacos pástétom házi knackebrottal

Vendégváró lazacos pástétom házi knackebrottal

Gyors, lazacos kence, egy kis narancshéjjal és mascarponéval. A mellé kínált knackebrot pedig egészséges, roppanós, sokmagos kenyérke, akár a mindennapokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.