Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos-ricottás cannelloni

Ne csak paradicsomosan készítsd el a cannellonit!
2018. november 15.

Már-már klasszikusnak számít a húsos-paradicsomos mellett a spenótos verzió is. Mi nagyon szeretjük, mert könnyed, friss ízvilágú. Persze ha szeretnétek, kis sült bacont vagy sonkakockákat azért csempészhettek a töltelékbe, de hús nélkül sem lesz hiányérzetetek.

Hozzávalók

4 személyre
  • A tésztához és a töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 25 dkg bébispenót
  • só, őrölt fehér bors
  • reszelt szerecsendió
  • 60 dkg ricotta
  • 2 tojás
  • 20 db cannelloni cső
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 4 csapott evőkanál liszt
  • fél l tej
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • A tetejére:
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella

Elkészítés

A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megpucolt, lereszelt fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megmosott bébispenótot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, majd kevergetve éppen csak addig pároljuk, amíg a levelek összeesek. Áttesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a ricottát és az elhabart tojásokat, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a tésztacsöveket.

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. Megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a meleg tejjel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lereszelt parmezánt, majd addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

A mártás kb. 1/3-át szétterítjük egy nagyobb tepsiben. Rárakosgatjuk a töltött tésztacsöveket (lehet több rétegben is, ilyenkor a rétegek közé is teszünk a mártásból), a tetejét meglocsoljuk a maradék mártással. Rámorzsoljuk a lecsepegtetett mozzarellát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Frissen, melegen az igazi!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rizs és csirke – lehet izgalmas!

Rizs és csirke – lehet izgalmas!

Friss és aszalt gyümölcsökkel, mandulával, szójaszósszal
Vegán hajdinarizottó

Vegán hajdinarizottó

November 1-je a veganizmus világnapja
Lisztmentes túrós-szilvás pite

Lisztmentes túrós-szilvás pite

Habkönnyű és gluténmentes

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!