Spenótos rakott krumpli lazaccal

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 50 dkg friss spenót
- 40 dkg lazacfilé
- 3,5 dl tejszín
- 1,5 dl alaplé
- só, bors
- szerecsendió
Elkészítés
A krumplikat megmossuk, meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd forró, sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A lazacfilét kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, majd félretesszük. Egy szűrőkanállal kivesszük a krumpliszeleteket. A főzővízben a friss spenótlevelet blansírozzuk, azaz megfonnyasztjuk. Amikor elkészült átmossuk, és alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd feldaraboljuk.
Egy kivajazott hőálló tálban leterítjük a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk, befedjük a spenóttal, majd ráfektetjük a lazacot, amit szintén kicsit sózunk, borsozunk. Végül a krumpli másik felével befedjük. Megöntözzük a tejszínnel, az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá. Végül néhány vajforgácsot teszünk rá, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.