
Fotó: shutterstock
Spenótos-parmezános sült rizs
Hozzávalók
- 300 g fagyasztott spenót (kiolvasztva, és lecsöpögtetve)
- 2 csésze főtt fehér rizs
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 2 csésze reszelt cheddar sajt
- ¾ cséze reszelt parmezán
- 1/3 csésze apróra vágott hagyma
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 3 nagy tojás, felverve
- ¾ csésze tej
- só, bors
- ¼ csésze parmezán a tetejére
- reszelt mozzarella (elhagyható)
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzuk ki egy 20×30 cm-es sütőtálat.
2. Egy nagy tálban keverjük össze a rizst, a spenótot, a vajat, a cheddart, a parmezánt, a hagymát, a fokhagymát, a tojást és a tejet.
3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
4. Öntsük át a keveréket a kivajazott sütőtálba, és szórjuk meg parmezánnal.
5. Süssük 25 percig. Ha szeretnénk az utolsó 5 perc előtt szórjuk meg mozzarella sajttal.
Forrás: www.the-girl-who-ate-everything.com
Megosztom barátaimmal