Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Spenótos-parmezános sült rizs

2016. november 4.

Hozzávalók

  • 300 g fagyasztott spenót (kiolvasztva, és lecsöpögtetve)
  • 2 csésze főtt fehér rizs
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • ¾ cséze reszelt parmezán
  • 1/3 csésze apróra vágott hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 nagy tojás, felverve
  • ¾ csésze tej
  • só, bors
  • ¼ csésze parmezán a tetejére
  • reszelt mozzarella (elhagyható)

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzuk ki egy 20×30 cm-es sütőtálat.

2. Egy nagy tálban keverjük össze a rizst, a spenótot, a vajat, a cheddart, a parmezánt, a hagymát, a fokhagymát, a tojást és a tejet.

3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Öntsük át a keveréket a kivajazott sütőtálba, és szórjuk meg parmezánnal.

5. Süssük 25 percig. Ha szeretnénk az utolsó 5 perc előtt szórjuk meg mozzarella sajttal.

 

Forrás: www.the-girl-who-ate-everything.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült kacsacomb édesburgonyával, vörösbormártással

Sült kacsacomb édesburgonyával, vörösbormártással

Akár a karácsonyi asztal éke is lehet ez a lassan sült kacsacomb.
Házi halrudacskák

Házi halrudacskák

A legjobb házi halrudacskák, nemcsak gyerekeknek.
Közel-keleti lecsó (shakshuka)

Közel-keleti lecsó (shakshuka)

Bede Anna receptje az ízesélet.hu számára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.