
Spenótos palacsintatekercs
Zöldségimádók figyelem! Ez a recept most igazán nektek való, hiszen nem csak töltelékként került a sós palacsintába sült zöldség, de maga a tészta is rejt egy kis zöldet.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 db padlizsán
- 1 db kaliforniai paprika
- ½ cukkini
- 1 db lilahagyma
- 1 db cékla
- 2 ek. balzsamecet
- 1 ek. fűszerkömény
- szárított zöld fűszerek (majoranna, oregano, bazsalikom, rozmaring)
- 5 dkg spenót
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- himalája só
- 1 ek. kókuszolaj
- krémes natúr joghurt
Elkészítés
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A padlizsánt, a kaliforniai paprikát, a cukkinit és a meghámozott lilahagymát felkockázzuk, majd sütőzacskóba tesszük. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk zöld fűszerekkel, majd összekötjük a zacskót.
A céklát is meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy külön zacskóba tesszük a balzsamecettel, sóval és köménymaggal.
A zöldségeket az előmelegített sütőbe tesszük és 20, a céklát pedig 25 percig sütjük.
Eközben elkészítjük a palacsintákat. A spenótot 2 dl vízzel homogénre turmixoljuk, majd belekeverjük a csicseriborsólisztet és a sót, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Ha szükséges, annyi vizet adagolunk még hozzá, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Kókuszolajjal vékonyan megkent, felforrósított palacsintasütő serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A spenótos lapokat megkenjük natúr joghurttal, majd ráhalmozzuk a puhára sült zöldségeket. Feltekerjük és frissen fogyasztjuk.