
Spenótos, lazacos tekercs
Mérai Katáról, a Barátok Közt Juliját alakító színésznőről, kevesen tudják, hogy imád főzni és amióta saját családja van, ennek a szenvedélyének rendszeresen hódol is. Évek óta pedig, a KataFakanala blogon, receptjeit is megosztja rajongóival.
2016. március 24.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 40 dkg mélyhűtött spenót
- 1 ek tejföl
- só
- bors
- fokhagyma
- szeletelt, füstölt lazac
- krémsajt
Elkészítés
A tojásokat a felengedett és kinyomkodott spenóttal és a fűszerekkel, valamint a tejföllel habosra keverem, majd egy sütőpapírral bélelt, lapos tepsibe öntöm, és egyenletesen elterítem. Ugyan szilikonos sütőpapírt használok, de előtte – a biztonság kedvéért – lekenem olajjal is.
Az előmelegített sütőben rövid idő alatt vékony tésztává sül.
A még meleg spenótos tojáslepényre rásimítom a krémsajtot – így ráolvad -, végül ráfektetem a lazacszeleteket. A sütőpapír segítségével feltekerem, majd néhány óra alatt a hűtőben összeérlelem.
Megosztom barátaimmal