Spenótos kenyérpuding

Hozzávalók
- 3 dkg vaj
- 15 dkg kenyér
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 2 tojás sárgája
- só
- bors
- szerecsendió
- 25 dkg friss spenót
- fokhagyma
- 10 dkg reszelt juhsajt
Elkészítés
A spenótleveleket alaposan megmossuk, megszárítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben, egy kevés olivaolajon fokhagymával megfuttatjuk, egészen addig, amíg a levelek össze nem esnek. Közben sózzuk, borsozzuk.
Amíg a spenót készül, egy tálban összekeverünk 3 egész tojást, két tojás sárgáját, tejet, és egy kevés reszelt szerecsendiót. Egy kivajazott hőálló tálba szórjuk a felkockázott, lehetőleg szikkadt kenyér felét, és meglocsoljuk a tojásos-tejes szósszal. Erre a rétegre kerülnek a megpárolt spenótlevelek, amit megszórunk a reszelt juhsajt felével, majd a felkockázott kenyér másik fele. Végül az egészet leöntjük a maradék tojásos keverékkel úgy, hogy mindenhol érje a kenyeret. Ezután alufóliával lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. Ezt követően a tetejére morzsolunk még egy kevés vajat, és megszórjuk a megmaradt juhsajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.