Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos-kecskesajtos grillkanapé eperrel

Végre, hogy színekben pompázik újra a piac, így a hűtőm és a tányérjaink is a szezonális finomságokkal vannak tele. Újhagymából, rebarbarából, a retekből, az eperből, a spenótból, a gombából, a paradicsomból bármennyit tudok pakolni, ilyenkor úgy tűnik, semmilyen hordozóeszköz űrtartalma nem elég.
2016. május 11.

Hozzávalók

  • 1 bagett
  • 1/4 vaj
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 300 g friss spenót
  • pici só
  • pici citromlé
  • 20 dkg érett kecske-camembert
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg friss eper
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek méz
  • díszítéshez balzsamkrém és tökmagolaj

Elkészítés

A sütőt grill üzemmódban bekapcsolom, a tűzhelyen pedig egy serpenyőnek közepes lángon alágyújtok, dobom is bele a vajat. A fokhagymát megpucolom, belereszelem a vajba.
A spenótot megmosom, megszárítom, szárastól egyben adom a fokhagymás vajhoz, pici só és citromlé kíséretében.
Alaposan összeforgatom, és addig párolom, hogy épp csak összeessen.
A bagettet közben hosszában és keresztben elvágom, hogy négy csónakot kapjak, amin aztán elosztom a spenótot. A kenyereket a szeletelt sajttal megkoronázom, borsozom, és tolom is be a sütőbe 10 percre, vagy amíg a sajt meg nem pirul. Közben az epreket megmosom, kicsumázom, és egy késsel durvára darabolom.
Amikor a kenyerek elkészültek, tálra teszem őket, ráhalmozom a forró kanapékra a hideg epret, megcsurgatom a mézzel, megspriccelem a balzsamecettel, és ízlés szerint díszítem.
Ideális vendégváró.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Diós karfiolpizza pármai sonkával és rukolával

Akármilyen nagy gonddal is neveli egészséges életmódra az ember a gyerekeit, ha ők egyszer belefutnak a street food-jelenségbe, onnan nehéz visszajönni. Íme egy recept, aminél pár alapanyaggal trükközünk csak, a végén mégis mindenki jól jár. Ráadásul ez a pizza kelesztés és dagasztás nélkül, 30 perc alatt az asztalon gőzölög.
Szarvasgombás, medvehagymás tojástorta

Szarvasgombás, medvehagymás tojástorta

A kényszer néha csodálatos megoldásokat szül. Amennyiben Húsvét végére telítődnénk hússal, ráadásnak belefulladnánk a festett és nem festett, de mindenképpen tonnaszám megfőzött tojáshalomba, akkor mindenképpen jól jön ez a recept.
Körömpörkölt bruschetta

Körömpörkölt bruschetta

Önmagunk és környezetünk szórakoztatására érdemes néhány új ötletet becsempészni a megszokott ételeknél a tálalásba, vagy vadulhatunk íztársítások terén, hogy meg ne öljön minket a gasztrounalom. Ezúttal egy nagy kedvencemet, a körömpörköltet tálaltam új formában. Igen, én a kajatudatos. De mielőtt bárki belekötne az egészségfaktorba, sietve hozzáteszem: a körömben a finom ízeket és a nélkülözhetetlen tápanyagokat egyaránt szavatoló jófajta telített zsírok és egy halom kollagén is fellelhető, ami utóbbi a bőrünkre, ízületeinkre egyaránt jótékonyan hat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.