
Spenótos-kecskesajtos grillkanapé eperrel
Hozzávalók
- 1 bagett
- 1/4 vaj
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 300 g friss spenót
- pici só
- pici citromlé
- 20 dkg érett kecske-camembert
- frissen őrölt bors
- 20 dkg friss eper
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek méz
- díszítéshez balzsamkrém és tökmagolaj
Elkészítés
A sütőt grill üzemmódban bekapcsolom, a tűzhelyen pedig egy serpenyőnek közepes lángon alágyújtok, dobom is bele a vajat. A fokhagymát megpucolom, belereszelem a vajba.
A spenótot megmosom, megszárítom, szárastól egyben adom a fokhagymás vajhoz, pici só és citromlé kíséretében.
Alaposan összeforgatom, és addig párolom, hogy épp csak összeessen.
A bagettet közben hosszában és keresztben elvágom, hogy négy csónakot kapjak, amin aztán elosztom a spenótot. A kenyereket a szeletelt sajttal megkoronázom, borsozom, és tolom is be a sütőbe 10 percre, vagy amíg a sajt meg nem pirul. Közben az epreket megmosom, kicsumázom, és egy késsel durvára darabolom.
Amikor a kenyerek elkészültek, tálra teszem őket, ráhalmozom a forró kanapékra a hideg epret, megcsurgatom a mézzel, megspriccelem a balzsamecettel, és ízlés szerint díszítem.
Ideális vendégváró.
