Spenótos, cukkinis lasagne

Hozzávalók
- 12 lap lasagne tészta
- 3 cukkini
- 4 ek olívaolaj
- 50 dkg friss spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg gorgonzola
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 1 liter tej
- 5 dkg parmezán
- só
- bors
- szerecsendió
- 8 dl alaplé
Elkészítés
A cukkiniket ferdén, vékonyra felszeleteljük, egy tepsibe rakjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és grill fokozaton 15 percig sütjük a sütőben.
A fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, vigyázva nehogy megégjen. A friss spenótot alaposan átmossuk és beletesszük a fokhagymás olajba. Pár perc alatt összeesik, kicsit átforgatjuk.
Besamel mártást készítünk: vajat olvasztunk, majd ha már habzik, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet is, állandóan kevergetve, hogy csomómentes legyen. Sózzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
Összeállítás
Első réteg: egy merőkanálnyi alaplé, 3 lap lasagne, grillezett cukkini és szeletelt mozzarella.
Második réteg: 3 lap lasagne, egy merőkanálnyi alaplé, fokhagymás spenót és morzsolt gorgonzola.
Harmadik réteg: 3 lap lasegne, két merőkanálnyi alaplé, a besamel mártás harmada és a reszelt parmezán fele.
Meglocsoljuk a maradék alaplével, rárakjuk az utolsó 3 lasagne lapot is és beborítjuk a maradék besamellel.
Megszórjuk a parmezán másik felével és mehet is a sütőbe. 190 fokon 35 percig sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
