Spenótos, chilis laskagomba, szójás csirkemellel

Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- kínai ötfűszer keverék
- chili
- 50 dkg laskagomba
- 4-5 db koktélparadicsom
- 60 g bébispenót
- 2-3 szál újhagyma
- 10 dkg vaj
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk fel és beleforgatjuk a szójaszószba. Meglocsoljuk olívaolajjal és beszórjuk frissen őrölt borssal és kínai ötfűszer keverékkel. 5-10 percig hagyjuk állni a pácban.
Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk benne a megroppantott fokhagymagerezdeket és a kettévágott chilipaprikát. A gombát folyó vízben alaposan megmossuk, leveleire szedjük és megpirítjuk a fokhagymás-chilis olajon. Ha megpirult, sózzuk meg.
Adjuk hozzá a vajat és forgassuk jól össze. Rakhatunk alá a csirke szójász páclevéből is. Szórjuk bele az újhagyma felkarikázott zöld szárát, a félbevágott koktélparadicsomokat, végül pedig a bébispenótot is. Figyeljünk arra, hogy a spenótlevelek ne fonnyadjanak meg teljesen.
A bepácolt csirkemellcsíkokat grillserpenyőben kisütjük.
