Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótos, chilis laskagomba, szójás csirkemellel

Adásban volt: 2016. június 13.
A recepthez tartozó videó
Keleties csirkemell és izgalmas "főzelékes" körete nagyjából 10 perc alatt elkészül. Nyári grillpartik sztárja!
2016. június 18.

Hozzávalók

  • 2 db csirkemellfilé
  • szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kínai ötfűszer keverék
  • chili
  • 50 dkg laskagomba
  • 4-5 db koktélparadicsom
  • 60 g bébispenót
  • 2-3 szál újhagyma
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk fel és beleforgatjuk a szójaszószba. Meglocsoljuk olívaolajjal és beszórjuk frissen őrölt borssal és kínai ötfűszer keverékkel. 5-10 percig hagyjuk állni a pácban.

Egy serpenyőt felforrósítunk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk benne a megroppantott fokhagymagerezdeket és a kettévágott chilipaprikát. A gombát folyó vízben alaposan megmossuk, leveleire szedjük és megpirítjuk a fokhagymás-chilis olajon. Ha megpirult, sózzuk meg.
Adjuk hozzá a vajat és forgassuk jól össze. Rakhatunk alá a csirke szójász páclevéből is. Szórjuk bele az újhagyma felkarikázott zöld szárát, a félbevágott koktélparadicsomokat, végül pedig a bébispenótot is. Figyeljünk arra, hogy a spenótlevelek ne fonnyadjanak meg teljesen.

A bepácolt csirkemellcsíkokat grillserpenyőben kisütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Szójás csirkesaláta

Szójás csirkesaláta

Segal Viktor, a nemzetközi fúziós konyhában jártas séf, most praktikus tanácsokkal lát el bennünket, hogyan dobhatunk fel egy egyszerű zöldsalátát.
Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Spenótos-tejszínes laskagombaragu lila burgonyával

Egyszerű és nagyszerű ez a vegetáriánus tésztás egytálétel, melyet Rácz Sándor, a biodinamizmus jegyében mutatott meg Péternek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!