Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótkrémes csirkemell házi lepénykenyérrel

Adásban volt: 2015. szeptember 15.
A recepthez tartozó videó
Serpenyős csirkés egytálétel, indiai ízvilággal. Ha látványos és egyben egészséges ételt szeretnénk villámgyorsan az asztalra varázsolni, mindenképpen ezt próbáljuk ki. Házi készítésű lepénykenyérrel az igazi!
2015. szeptember 15.

Hozzávalók

  • Spenótos csirkemell:
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 dkg csirkemell
  • olívaolaj
  • chili
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • 50 dkg friss spenót
  • 3 dl kókusztej
  • Házi lepénykenyér:
  • 22 dkg teljes kiörlésű liszt
  • cukor

  • olaj
  • 1,2 dl víz
  • 2 ek vaj

Elkészítés

Spenótkrémes csirkemell

A karikára vágott újhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
Az ujjnyi vastag gyömbér egyik felét kisebb kockákra vágjuk és a felaprított fokhagymával és chilivel együtt, az újhagyma mellé tesszük a serpenyőbe és megpároljuk.

Közben a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd mehet ez is a serpenyőbe.
Ha a csirke kifehéredett, rádobjuk az alaposan megmosott spenót leveleket. Ha a spenót összeesett, sózzuk és borsozzuk meg és öntsük fel kókusztejjel. További 5-10 percig főzzük még, míg besűrűsödik.

A gyömbér másik felét tálalás előtt reszeljük bele, friss házi lepénykenyérrel tálaljuk.

Házi lepénykenyér

A lisztet elkeverjük a vajjal, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat. Jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a langyos vizet is.
Kézzel összedolgozzuk, úgy hogy rugalmas, fényes tésztát kapjunk.
A tésztát negyedeljük, és 15 cm átmérőjű lapos koronggá nyújtjuk. Majd egy forró, száraz serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig megsütjük.

A forró serpenyőből kivéve olvasztott vajjal megkenjük.

 

 

 

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)

Fűszeres, burgonyás-karfiolos indiai egytálétel (Aloo gobi)

Igazi indiai egytálétel, melyet nagyon hamar elkészíthetünk, feltéve, ha minden van hozzá: kurkuma, koriander, cayenne bors, garam masala, gyömbér, kömény...
Spenótos tojás háromféleképpen

Spenótos tojás háromféleképpen

Egyszerű rántotta helyett fejedelmi lakoma reggelire? Az alapanyagok nem változnak, csak az elkészítés módja, mégis nagyot villanthatunk vele.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!