Spenótkrémes csirkemell házi lepénykenyérrel

Hozzávalók
- Spenótos csirkemell:
- 1 csokor újhagyma
- 50 dkg csirkemell
- olívaolaj
- chili
- fokhagyma
- gyömbér
- 50 dkg friss spenót
- 3 dl kókusztej
- Házi lepénykenyér:
- 22 dkg teljes kiörlésű liszt
- cukor
- só
- olaj
- 1,2 dl víz
- 2 ek vaj
Elkészítés
Spenótkrémes csirkemell
A karikára vágott újhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
Az ujjnyi vastag gyömbér egyik felét kisebb kockákra vágjuk és a felaprított fokhagymával és chilivel együtt, az újhagyma mellé tesszük a serpenyőbe és megpároljuk.
Közben a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd mehet ez is a serpenyőbe.
Ha a csirke kifehéredett, rádobjuk az alaposan megmosott spenót leveleket. Ha a spenót összeesett, sózzuk és borsozzuk meg és öntsük fel kókusztejjel. További 5-10 percig főzzük még, míg besűrűsödik.
A gyömbér másik felét tálalás előtt reszeljük bele, friss házi lepénykenyérrel tálaljuk.
Házi lepénykenyér
A lisztet elkeverjük a vajjal, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat. Jól elkeverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a langyos vizet is.
Kézzel összedolgozzuk, úgy hogy rugalmas, fényes tésztát kapjunk.
A tésztát negyedeljük, és 15 cm átmérőjű lapos koronggá nyújtjuk. Majd egy forró, száraz serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig megsütjük.
A forró serpenyőből kivéve olvasztott vajjal megkenjük.
