Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spenótchips baconos-krémsajtos mártogatóval

Vendégváró is lehet
2016. augusztus 1.

Hozzávalók

2 fő
  • Mártogató:
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 szelet bacon, kockákra vágva
  • 100 g sajt, reszelve
  • petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • tejföl, ízlés szerint (nagyjából 150-200g)
  • Spenót chips:
  • 4 bögre bébispenót levél
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

Egy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. (Nagyjából: 20 perc). Hozzáadjuk a bacont, amit addig pirítunk közepes lángon, míg a zsírja elolvad és a hús része megmarad. Végül belekeverjük a tejfölt és a sajtot, majd petrezselyemmel, sóval, borssal fűszerezzük.

 Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek. 

spenotchips_etelfoto_825x620

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szezámmagos, joghurtos spenót

Szezámmagos, joghurtos spenót

Spenótos, joghurtos könnyű köret halak, húsok mellé vagy csak úgy magában.
Kecskesajtos és aszalt áfonyás spenótsaláta

Kecskesajtos és aszalt áfonyás spenótsaláta

Remek ízek és színek spenótból, áfonyából és kecskesajtból.
Lazac kaliforniai paprikával és gyömbérrel, spenótos zöldborsóval

Lazac kaliforniai paprikával és gyömbérrel, spenótos zöldborsóval

Gergely István, olimpiai bajnok vízilabdázó készített Zsófival egy igazán könnyű, nyári zöldséges halas fogást.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.