Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgával sült csirkemell rebarbara kompóttal és házi chips-szel

Adásban volt: 2016. május 11.
A recepthez tartozó videó
A világ legegyszerűbben elkészíthető tepsis csirkéje. Világbajnok házi chipsszel és rebarbara kompóttal teljes a kép.
2016. május 15.

Hozzávalók

  • Spárgával sült csirkemell:
  • 5 szál spárga
  • 1 db csirkemell
  • 2 dl fehérbor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 csokor friss bazsalikom

  • bors
  • Rebarbara kompót:
  • 30 dkg rebarbara
  • 5 dkg almacukor
  • Házi chips:
  • 2-3 db krumpli
  • 1/2 liter olaj

Elkészítés

Spárgával sült csirkemell

A spárgákat megtisztítjuk egy tűzálló tál aljába rendezzük, rákanalazzuk a vajat és rátépkedjük a friss bazsalikomot.
A bazsalikomos-spárgás ágyra helyezzük az előzőleg besózott csirkemellet, amit bekenünk a puha vajjal.
a puha vajba belenyomkodunk egy ág kakukkfüvet és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Sütőben ropogósra sütjük.
Ha kész meglocsoljuk olívaolajjal.

Rebarbara kompót

A rebarbara szárakat megtisztítjuk: lehúzzuk a külső, szálasabb héját. Ha meghámoztuk, daraboljuk fel centis darabokra és almacukorral felöntve kezdjük el melegíteni. Figyeljünk rá, hogy ne legyen pépes.

Házi chips

A krumplit egy mandolinnal vagy egy éles késsel hajszál vékony szeletekre vágjuk. Leitatjuk róluk a nedvességet papírtörlő segítségével.
Bő olajban kisütjük. Nem kell túl forró olaj, mert akkor hamar megbarnul a chips. Ha kész leitatjuk róla az olajat és besózzuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Cukkini- és spárgasaláta balzsamecettel

Akár önálló étkezésként is megállja a helyét ez a tavaszi saláta. Az alkotóelemek az aktuális szezonnak megfelelően variálhatók.
Fűszeres házi almachutney

Fűszeres házi almachutney

Fűszeres chutney, ami minden sült húshoz remekül passzol. Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle.
Málna-áfonya-rebarbara szentháromság

Málna-áfonya-rebarbara szentháromság

Egyre nagyobb tömegben és variációban sorakozik a sok friss gyümölcs az üzletek polcain. A választék növekszik és nekünk, a konyhában lépést kell tartanunk a kínálattal. A három legfrissebb, legüdébb és legfinomabb gyümölcsös desszert receptjét vonultatjuk most fel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.