Spárgával sült csirkemell rebarbarakompóttal és házi chips-szel

Hozzávalók
- Spárgával sült csirkemell:
- 5 szál spárga
- 1 db csirkemell
- 2 dl fehérbor
- 5 dkg vaj
- 1 ág friss kakukkfű
- 1 csokor friss bazsalikom
- só
- bors
- Rebarbara kompót:
- 30 dkg rebarbara
- 5 dkg almacukor
- Házi chips:
- 2-3 db krumpli
- 1/2 liter olaj
Elkészítés
Spárgával sült csirkemell
A spárgákat megtisztítjuk egy tűzálló tál aljába rendezzük, rákanalazzuk a vajat és rátépkedjük a friss bazsalikomot.
A bazsalikomos-spárgás ágyra helyezzük az előzőleg besózott csirkemellet, amit bekenünk a puha vajjal.
a puha vajba belenyomkodunk egy ág kakukkfüvet és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Sütőben ropogósra sütjük.
Ha kész meglocsoljuk olívaolajjal.
Rebarbara kompót
A rebarbara szárakat megtisztítjuk: lehúzzuk a külső, szálasabb héját. Ha meghámoztuk, daraboljuk fel centis darabokra és almacukorral felöntve kezdjük el melegíteni. Figyeljünk rá, hogy ne legyen pépes.
Házi chips
A krumplit egy mandolinnal vagy egy éles késsel hajszál vékony szeletekre vágjuk. Leitatjuk róluk a nedvességet papírtörlő segítségével.
Bő olajban kisütjük. Nem kell túl forró olaj, mert akkor hamar megbarnul a chips. Ha kész leitatjuk róla az olajat és besózzuk.
