Spárgás, császárhúsos tészta

Hozzávalók
- 20 dkg sült császárhús
- 20 dkg garganelli tészta
- néhány szál zöld spárga
- 10 dkg vaj
- 5 dl alaplé
- 5 dkg parmezán
- póréhagyma
- olívaolaj
- citrom
- petrezselyem
Elkészítés
A kihűlt császárhús bőrét levágjuk és felszeleteljük, a póréhagymát vastagabb karikákra vágjuk.
Egy felmelegített serpenyőben vajat olvasztunk és rádobjuk a szeletelt pórét.
Ha megdinsztelődött, felöntjük kevés alaplével.
A hús szeleteket olívaolajba mártjuk és felforrósított rácsos serpenyőben mindkét oldalukon meggrillezzük.
A spárga fás részét törjük le, locsoljunk rá kevés olívaolajat, sózzuk meg és rakjuk a rácsos serpenyőbe ezt is.
egy fél citromot is meggrillezünk.
A tésztát forrásban lévő vízbe tesszük és kifőzzük. Ha kész, a póréhagymás alaphoz keverjük. Rátesszük a grillezett húsokat, a spárgát, megszórjuk friss petrezselyemmel és parmezánt reszelünk rá.
