Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Hozzávalók
4-6 adag- Sörtésztában sült spárga:
- 50 dkg fehér spárga (egyenes, és ne túl vékony)
- 15 dkg liszt
- keményítő
- 3 tojás
- 1,5 dl sör
- 3 dk vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- sütéshez olaj
- Citromos aioli:
- 2 citrom
- 1 zöldcitrom
- 2 tojássárgája
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl sima olaj
- mustár
- citromlé
- fokhagyma
Elkészítés
A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel.
A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A fehér spárgát megpucoljuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd 1-2 percig blansírozzuk.
Amikor ezzel készen vagyunk, szűrőkanállal kivesszük a főzővízből.
A tészta pihentetése után, amikorra a spárgák is kicsit kihűltek beleforgatjuk őket a sörtésztába.
Forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róla.
A citromos majonézhez először egy citrom héját lereszeljük, és sütőben kiszárítjuk.
A tojássárgákat egy kevés mustárral, reszelt fokhagymával, kevés sóval elkeverjük.
Ezután lassan adagolva csorgatjuk hozzá az olajat és habverővel folyamatosan kevergetjük.
Amikor szép fényes már a mártásunk, akkor hozzácsepegtetünk egy kevés citrom és lime levet. Majd legvégül hozzákeverjük a szárított citromhájat.