Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Adásban volt: 2014. június 2.
A recepthez tartozó videó
A spárga egészséges, finom és megunhatatlan. Ez a parmezános sörtésztás változat a citrommal izgalmassá tett klasszikus fokhagyma-majonezzel, az aiolival kísérve remek ebéd, vacsora, de vendégvárónak is tökéletes.
2016. április 23.

Hozzávalók

4-6 adag
  • Sörtésztában sült spárga:
  • 50 dkg fehér spárga (egyenes, és ne túl vékony)
  • 15 dkg liszt
  • keményítő
  • 3 tojás
  • 1,5 dl sör
  • 3 dk vaj
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • sütéshez olaj
  • Citromos aioli:
  • 2 citrom
  • 1 zöldcitrom
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl sima olaj
  • mustár
  • citromlé
  • fokhagyma

Elkészítés

A lisztet összekeverjük kevés keményítővel, olvasztott vajjal, három tojással a reszelt parmezánnal és a sörrel.
A tésztát egy elektromos kézi keverővel jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig pihentetjük.
A fehér spárgát megpucoljuk, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, majd 1-2 percig blansírozzuk.
Amikor ezzel készen vagyunk, szűrőkanállal kivesszük a főzővízből.
A tészta pihentetése után, amikorra a spárgák is kicsit kihűltek beleforgatjuk őket a sörtésztába.
Forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük, hogy az olajat leitassuk róla.

A citromos majonézhez először egy citrom héját lereszeljük, és sütőben kiszárítjuk.
A tojássárgákat egy kevés mustárral, reszelt fokhagymával, kevés sóval elkeverjük.
Ezután lassan adagolva csorgatjuk hozzá az olajat és habverővel folyamatosan kevergetjük.
Amikor szép fényes már a mártásunk, akkor hozzácsepegtetünk egy kevés citrom és lime levet. Majd legvégül hozzákeverjük a szárított citromhájat.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos, kapros spárgafőzelék

Citromos, kapros spárgafőzelék

Igazi tejszínes, üde, tavaszi főzelék spárgából, snidlinggel, kaporral és pár csepp citromlével. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora.
Bazsalikomos-epres limonádé

Bazsalikomos-epres limonádé

Egy napsütéses napon nem vágyik az ember másra, mint egy jó pohár frissítő italra, ezek közül az epres limonádé bazsalikommal az egyik legjobb.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!