Spanyol paella

Hozzávalók
- 1 csomag paella alap
- 5 dkf bacon
- 10 db fekete kagyló
- 20 dkg lazac
- 6 db garnéla
- 20 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 2 db paradicsom
- 10 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk só
Elkészítés
A szeletelt bacont felaprítjuk és a reszelt fokhagymagerezddel együtt a forró serpenyőben tesszük és felöntjük kevés fehérborral, nehogy megégjen. Kevés olívaolajat adunk hozzá és beletesszük a, sáfránnyal, curryvel, sóval és borssal fűszerezett rizst is. Hozzáadjuk a maradék fehérbort is. Többször kis adag vízzel felöntve, kevergetve főzzük puhára a rizst.
Főzés közben beletesszük a vajat is.
Amikor már félkész a rizs, beletesszük a garnélát és az előzetesen megmosott kagylókat is
Közben a csirkemellet forró olívaolajon kisütjük, kérgesítjük, de nem szárítjuk!
A lazacszeletekről levágjuk a bőrt, és besózzuk a halat és ezt is megsütjük a serpenyőben. Majd a csirkével együtt a kagylós rizshez adjuk.
A főzési idő vége felé pedig felkockázott paradicsomot és petrezselyemzöldet is teszünk bele.
Tálalás előtt kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
