Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spanyol paella

Adásban volt: 2016. április 12.
A recepthez tartozó videó
Spanyol nemzeti eledel ez a rizses egytálétel. Napi hangulatunktól és pénztárcánktól függően egészíthetjük ki csirkével, hallal vagy különböző tengeri herkentyűvel.
2016. április 17.

Hozzávalók

  • 1 csomag paella alap
  • 5 dkf bacon
  • 10 db fekete kagyló
  • 20 dkg lazac
  • 6 db garnéla
  • 20 dkg csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk só

Elkészítés

A szeletelt bacont felaprítjuk és a reszelt fokhagymagerezddel együtt a forró serpenyőben tesszük és felöntjük kevés fehérborral, nehogy megégjen. Kevés olívaolajat adunk hozzá és beletesszük a, sáfránnyal, curryvel, sóval és borssal fűszerezett rizst is. Hozzáadjuk a maradék fehérbort is. Többször kis adag vízzel felöntve, kevergetve főzzük puhára a rizst.
Főzés közben beletesszük a vajat is.
Amikor már félkész a rizs, beletesszük a garnélát és az előzetesen megmosott kagylókat is

Közben a csirkemellet forró olívaolajon kisütjük, kérgesítjük, de nem szárítjuk!
A lazacszeletekről levágjuk a bőrt, és besózzuk a halat és ezt is megsütjük a serpenyőben. Majd a csirkével együtt a kagylós rizshez adjuk.

A főzési idő vége felé pedig felkockázott paradicsomot és petrezselyemzöldet is teszünk bele.

Tálalás előtt kevés olívaolajjal locsoljuk meg.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fideua – spanyol tészta rákkal és kagylóval

Fideua – spanyol tészta rákkal és kagylóval

Fantasztikus mediterrán tésztaétel. Nem csak haladóknak!
Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Frei Tamás kedvence: burmai királyrák ananásszal és kurkumával

Immár 3 éve, hogy a magyar olvasók is olyan különleges receptek közül válogathatnak a GoodFood magazinban, mint ez a zöldséges-rákos fogás. Amit nem mellékesen a világutazó műsorvezető, Frei Tamás készített.
Ibéria, a sonkamennyország

Ibéria, a sonkamennyország

Ha Ibériai-félsziget, akkor iberico sonka, de jó ha tudjuk, hogy a sonkán túl is van élet. De még milyen! Célpont: Spanyolország és Portugália.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.