Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spanyol fokhagymaleves

A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.
2016. július 7.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. füstölt paprika
  • fél dl olívaolaj
  • 4 tojás
  • 4 szelet jó minőségű kenyér, kb. 2 ujjnyi vastagok
  • 1,2 dl zöldség alaplé

Elkészítés

A fokhagymát vékony szeletekre vágom. Az olajban közben megpirítom a kenyerek mindkét oldalát, majd félreteszem. Ugyanebben az olajban enyhén pirultra sütöm a fokhagymát, végül hozzáadom a füstölt paprikát és néhány másodperccel később az alaplevet.

Buggyantott tojást készítek: így.

Tálaláskor egy-egy szelet kenyeret teszek a tányérokba, erre kerül a tojás, végül rámerem a füstös, fokhagymás levest.

Jó étvágyat!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Punya

Punya

Vakaró, bodag, bokolyi, punya, pogácsa, cigány pizza: mind ugyanazt jelenti, a cigány konyha alapételét. Ezúttal a zsiradékban sült változat elkészítését mutatjuk meg.
Shakshuka

Shakshuka

A cigány konyha alappillérének izgalmas változata. Ezt az ételt egyébként nagyon sokan Izraelhez kötik, viszont ide már Észak-Afrikából került: alapvetően Tunézia, Líbia, Algéria, Marokkó és Egyiptom a forrás és innen terjedt tovább a Közel-Kelere, az arab országokba és Spanyolországba.
Sáfrányos zöldségleves

Sáfrányos zöldségleves

Igazi vitaminbomba: minden benne van, amire szüksége van a szervezetünknek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.