
Spanyol fokhagymaleves
A cigány konyha jellemzően kevés alapanyaggal dolgozik, pont ezért illik bele a spanyol fokhagymaleves, a sopa de ajo. Még a mi rántott levesünknél is egyszerűbb, a rengeteg fokhagymától, a füstölt paprikától és olívaolajtól pedig igazi különlegesség a néhány hozzávalós ételek sorában.
2016. július 7.
Hozzávalók
4 adag- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. füstölt paprika
- fél dl olívaolaj
- 4 tojás
- 4 szelet jó minőségű kenyér, kb. 2 ujjnyi vastagok
- 1,2 dl zöldség alaplé
Elkészítés
A fokhagymát vékony szeletekre vágom. Az olajban közben megpirítom a kenyerek mindkét oldalát, majd félreteszem. Ugyanebben az olajban enyhén pirultra sütöm a fokhagymát, végül hozzáadom a füstölt paprikát és néhány másodperccel később az alaplevet.
Buggyantott tojást készítek: így.
Tálaláskor egy-egy szelet kenyeret teszek a tányérokba, erre kerül a tojás, végül rámerem a füstös, fokhagymás levest.
Jó étvágyat!
Megosztom barátaimmal
