Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Spagetti bolognai szósszal

2016. augusztus 22.

Hozzávalók

8 személyre
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 2 csésze apróra vágott hagyma
  • 0.5 csésze finomra vágott répa
  • 0.5 csésze finomra vágott zeller
  • 1.5 teáskanál finomra vágott fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 babérlevél
  • 450g darált szűzpecsenye
  • 340g darált sertéshús
  • 60g pancetta, finomra kockázva
  • ¼ csésze sűrített paradicsom
  • 230g apróra vágott paradicsom
  • 1.5 csésze zöldségalaplé
  • 1 csésze száraz fehérbor
  • 1 csésze zsírszegény tej
  • 1/8 teáskanál frissen őrölt szerecsendió
  • 60g parmezán kéreg
  • 1 rúd fahéj
  • 8 csésze megfőtt spagettitészta
  • ½ csésze reszelt parmezán
  • ½ csésze friss petrezselyem

Elkészítés

1.Kedjük el közepes lángon melegíteni az olívaolajat egy öntöttvas lábosban.

2. Tegyük bele a répát, a zellert, a fokhagymát, ¼ teáskanál sót és a babérlevelet, és néha megkeverve főzzük 8 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Vegyük erősebbre a hőmérsékletet.

3. Adjuk hozzá a szűzpecsenyét, a sertéshúst, a pancettát, ¼ teáskanál sót, és főzzük kb. 8 percig, amíg a sertéshús elveszti rózsaszín színét. Keverjük bele a sűrített paradicsomot, és főzzük további 1 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot, és következő 5 hozzávalót (a parmezán kéregig), és forraljuk fel.

4. Vegyük vissza a hőmérsékletet, és lassú tűzön főzzük 45 percig. Tegyük bele a fahéjat, és főzzük további 30 percig, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.

5. Vegyük ki a babérlevelet, a fahéjat és a parmezán kérget, és keverjük hozzá a maradék ½ teáskanál sót és a borsot.

6. Tegyünk 1 csészényi tésztát mind a 8 tányérra, és kanalazzunk rá egyenként ¾ csészényi szószt. Szórjunk meg minden tányérnyi tésztát 1 evőkanálnyi parmezánnal és 1 evőkanálnyi petrezselyemmel.

 

 Forrás: myrecipes.com

 

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
Szicíliai paradicsompesztós spagetti

Szicíliai paradicsompesztós spagetti

Igazi dél-olasz fogás: sok-sok paradicsommal és tésztával. És az itáliai ételek legfőbb jellegzetességével, miszerint nagyon kevés és könnyen beszerezhető alapanyagból, villámgyorsan elkészíthető étel kerüljön a családi asztalra.
Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

A leggyorsabb vacsora, ha szinte semmi sincs otthon. Nem kell hozzá más, csak a tészta, tojás szalonna és egy kis parmezán.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.