Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós teasütemény (gluténmentes)

Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!
2016. január 29.

Hozzávalók

  • 15 dkg fehér rizsliszt
  • 9 dkg burgonyakeményítő
  • 4 dkg tápiókakeményítő
  • 4 dkg cirokliszt
  • 1 tk xantángumi vagy guarmagliszt
  • ½ tk só
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 15 dkg hideg vaj
  • 2 tojássárgája
  • kb. 1 dl tej

Elkészítés

Összekeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és a tenyerünkkel morzsásra dörzsöljük. Belekeverjük a tojásokat és annyi hideg tejet, hogy gyúrható legyen. Rizsliszttel meghintjük, és 2 folpack között kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtuk. A tetejét késsel rovátkoljuk, aztán megkenjük tojással, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Utána vízbe mártott késsel vagy derelyevágóval felvágjuk (esetleg kiszúrjuk), megszórjuk szezám- vagy köménymaggal, és 220 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Gluténmentes bagett

Gluténmentes bagett

Ropogós bagett gluténmentesen. Szenzációs reggeli, csak egy kicsit kell korábban ébredni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?