Sós teasütemény (gluténmentes)
Sokáig eltartható, kiváló vendégváró sütemény. A tetejére jöhet tökmag, reszelt sajt, mák vagy akár feketehagyma-mag. Mindez gluténmentesen!
2016. január 29.
Hozzávalók
- 15 dkg fehér rizsliszt
- 9 dkg burgonyakeményítő
- 4 dkg tápiókakeményítő
- 4 dkg cirokliszt
- 1 tk xantángumi vagy guarmagliszt
- ½ tk só
- ½ tk szódabikarbóna
- 15 dkg hideg vaj
- 2 tojássárgája
- kb. 1 dl tej
Elkészítés
Összekeverjük a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, a sót és a szódabikarbónát. Hozzáreszeljük a hideg vajat, és a tenyerünkkel morzsásra dörzsöljük. Belekeverjük a tojásokat és annyi hideg tejet, hogy gyúrható legyen. Rizsliszttel meghintjük, és 2 folpack között kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtuk. A tetejét késsel rovátkoljuk, aztán megkenjük tojással, és hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Utána vízbe mártott késsel vagy derelyevágóval felvágjuk (esetleg kiszúrjuk), megszórjuk szezám- vagy köménymaggal, és 220 fokos sütőben 8-9 perc alatt megsütjük.
Megosztom barátaimmal
