Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós karamellaöntet

Adásban volt: 2014. november 4.
A recepthez tartozó videó
Az abbahagyhatatlan karamellaöntet sós változata. A klasszikus francia, almás sütemény vagy akármi más mellé.
2015. december 27.

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg sós vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 narancs

Elkészítés

A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, kevergetés nélkül. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor megkeverhetjük. Lassan hozzáadogatjuk a langyos tejszínt. Végül a sós vajat, kockánként. Fél narancs levét belefacsarjuk és adunk hozzá kakukkfüvet is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamelltorta

Karamelltorta

Erdőhegyi Brigitta énekesnő sohasem diétázik, sőt, imád enni. A hétköznapokban csak nagyon ritkán főz, de akkor előnyben részesíti a sós és édes ízeket együtt, nagy rajongója a karamellizált gyümölcsöknek és mostanában bekerült kedvenc ételei közé a bélszín is. Karamelltortája pedig egyszerűen elkészíthető, és természetesen nagyon finom.
Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!