Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sós karamellaöntet

Adásban volt: 2014. november 4.
A recepthez tartozó videó
Az abbahagyhatatlan karamellaöntet sós változata. A klasszikus francia, almás sütemény vagy akármi más mellé.
2015. december 27.

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg sós vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 narancs

Elkészítés

A cukrot egy lábasban felolvasztjuk, kevergetés nélkül. Ha a cukor teljesen felolvadt, akkor megkeverhetjük. Lassan hozzáadogatjuk a langyos tejszínt. Végül a sós vajat, kockánként. Fél narancs levét belefacsarjuk és adunk hozzá kakukkfüvet is. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamelltorta

Karamelltorta

Erdőhegyi Brigitta énekesnő sohasem diétázik, sőt, imád enni. A hétköznapokban csak nagyon ritkán főz, de akkor előnyben részesíti a sós és édes ízeket együtt, nagy rajongója a karamellizált gyümölcsöknek és mostanában bekerült kedvenc ételei közé a bélszín is. Karamelltortája pedig egyszerűen elkészíthető, és természetesen nagyon finom.
Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!