Sós crostata, sütőtökös, lilahagymás és kakukkfüves, gombás

Hozzávalók
- Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 2 tojás sárgája
- kevés jéghideg víz
- 1 tojásfehérje
- Sütőtökös-lilahagymás töltelék:
- ½ sütőtök
- 2 lilahagyma
- 20 dkg fetasajt
- friss zsálya
- só
- bors
- olívaolaj
- Kakukkfüves gombás töltelék:
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- kakukkfű
- 10 dkg camembert sajt
- 5 dkg kemény juhsajt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés
A hideg vajat és a lisztet egy csipet sóval aprítógépben összedolgozzuk.
Az elkészült durvább morzsához hozzáadjuk a két tojás sárgáját és a hidegvizet, összekeverjük, összegyúrjuk, és a sütésig a hűtőben pihentetjük.
A sütőtök hosszúkás részét meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük és karikákra vágjuk a lilahagymát is.
Felszeleteljük a csiperkegombát és olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, petrezselymet és felszeletelt vöröshagymát. Sózzuk és borsozzuk.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, de úgy, hogy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi, hogy a széleket rá tudjuk hajtogani. Áttesszük a tepsibe a tésztát, és egyik felére ráegyengetjük a gombás tölteléket és a tetejére felszeletelt camembert sajtot teszünk.
A másik felére pedig a sütőtök- és a lilahagyma szeleteket sorba rakjuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezt a felét érdemes egy kevés olívaolajjal is meglocsolni, végén majd a tetejére morzsoljuk a feta-t, és megszórjuk friss zsályával.
A töltelékek szélére ráhajtogatjuk a túlnyúló tésztaszéleket.
A tészta szélét átkenjük tojásfehérjével, és 220 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt még borssal, sajttal, petrezselyemmel megszórhatjuk.